Probleem met schoorsteen

Nellie

  • #1
Hoi,

Ik heb verleden jaar een schouw laten aanbouwen (met potten en bijhorend deksel), nu heb ik er een cassette op aangesloten, maar het probleem is dat bij winderig weer de rook soms naar binnen geblazen wordt en veel reukhinder ondervind.

Misschien dat iemand de reden (oplossing) daarvan kent?

Alvast bedankt.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Dat is wel erg weinig informatie.
Kun je de situatie niet wat duidelijker uitleggen?

We hebben hier heel ervaren forumleden, maar helderziend zijn ze echt niet!

Graag meer verhaal waarover het precies gaat, wat voor kachel of open haard er staat, enzovoort! Maak er maar een goede beschrijving van, dan kan iemand je wellicht verder helpen.
 

Willem.S

Specialist Hout/Bouw
  • #3
En vooral diameter van kanaal en vooral "deksel"

Al denk ik zelf dat daar het probleem ligt, een stenen "deksel" of "kraaien"kap geeft meestal te weinig trek aan een houtkachel/haard.

willem.
 

Nellie

  • #4
Alvast bedankt voor de reacties. Voor de beste uitleg heb ik wat foto's genomen, misschien heb je daar meer aan dan aan een uitgebreide uitleg. De diameter van het kanaal weet ik niet, maar een foto van het schouwdeksel zit hierbij.

Het merk van onze inbouwcasette is DECOV, die wij als 2e-hands gekregen hebben.
Mijn excuses voor het eventuele gebrek aan uitleg, maar de persoon die onze gevel, schoorsteen en dak gezet heeft, heeft ons ook niet veel info gegeven, maar ik zal proberen de diameter te weten komen van de schoorsteenpotten.



 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu