Probleem koffiemachine Bosch TCA6001

Jansw

 • #1
Hallo,

Ik heb een probleem met een koffiemachine, Bosch TCA6001. Dit apparaat is inmiddels jaren oud en heeft het, tot nu toe, altijd probleemloos gedaan zonder ooit groot onderhoud te hebben gehad.
De voorgeschreven ontkalkings- en schoonmaakprogramma's zijn wel trouw uitgevoerd.

Wat is het probleem.
De waterdoorvoer voor het zetten van koffie werkt niet, het apparaat maalt de koffie en het klinkt alsof het naar behoren werkt maar geeft alleen geen koffie.
Zowel de ongebruikte gemalen koffie als het hete water ligt onderin de opvangbak.
De heetwaterfunctie voor thee doet het wel goed.

Wat heb ik tot nu toe gedaan.
Het inwendige koffiehuis heb ik ontmanteld en volledig schoongemaakt en de pijpjes waar de koffie door moet lopen heb ik gedemonteerd en schoongemaakt.

Eigenlijk wil ik nog geen afscheid nemen van dit (destijds dure) apparaat maar ik vrees dat de kosten van een extern uitgevoerde reparatie niet meer in verhouding staan tot de huidige waarde.

Een probleem is dat deze machine bomvol elektronica zit en het ontmantelen zichzelf niet wijst.
Is er iemand die mij kan helpen.

Alvast bedankt,
Jans
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rusako

  • #2
  Klopt het water komt onder in de lek bak:dit komt omdat hij nu verstopt zit ,je zou eerst even de cassete er uit moeten halen dan zie je van boven af een draai pijpje zitten/schuin aan de linker kant als je er voor zit.Draai deze maar los daar zit meestal de verstopping.suc6 Rudi
   

  Jansw

  • #3
  Hoi Rudi,

  Dank je wel voor je reactie.
  Ik begrijp alleen niet wat je bedoelt met cassette.

  Groet,
  Jans
   

  Rusako

  • #4
  Het gedeelte waar de koffie gemalen wordt aan de zijkant!het hele gedeelte kan je er uit pakken
   

  Jansw

  • #5
  Oké, ik heb het gevonden maar kan er niet goed bijkomen en door het jarenlange gebruik valt het ook niet simpel los te draaien.

  Waarschijnlijk is een goede onderhoudsbeurt net zo dringend als het oplossen van dit defect. Om meer schade te voorkomen is het misschien toch raadzaam er iemand naar te laten kijken die iets meer kennis heeft van de 'ingewanden' van dit apparaat.
   

  Rusako

  • #6
  Tja dan houd het op,opsturen naar Bosch kost ongeveer € 200,- belachellijk duur dus,maar ze bellen kan altijd om dit na tevragen!Valt wel mee als je weet wat je moet doen maar dit doe je niet elke dag zo'n reparatie.suc6 vgr.Rudi
   

  Martien 59

  • #7
  Je kan hem helemaal uit elkaarhalen
  bovendeksel kan er af
   

  Jansw

  • #8
  Rudi, ik ben ook zeker niet van plan de machine op te sturen naar Bosch, de € 200,- die jij noemt is zelfs exclusief ieder onderdeel.
  Het adres wat ik op het oog heb doet een grondige onderhoudsbeurt voor € 60,- excl. onderdelen en ik ben niets kwijt als ik niet akkoord ga met de prijsopgaaf die ik vooraf krijg. Klinkt heel redelijk.

  Martien, ik ben geen techneut maar red me, al puzzelend, met veel elektronische apparaten. Het demonteren van deze machine is zeker geen kwestie van een paar schroefjes losdraaien. De bovenkant kreeg ik er niet af, waarschijnlijk ook omdat de klemmetjes her en der muurvast zaten.

  De koffiemachine bleek destijds bij aanschaf een 'maandagsexemplaar' en het viel me toen al op dat de Bosch-monteurs grondig te werk gingen, er werd geen enkel klein onderdeeltje vervangen maar direct een volledig koffiehuis o.i.d. Na drie bezoeken van een monteur en inmiddels het halve binnenwerk vervangen en desondanks nog steeds hetzelfde euvel, kreeg ik van Bosch een volledig nieuw apparaat. Gelukkig heeft dit apparaat in al die jaren nog nooit een krimp gegeven.
   

  Rusako

  • #9
  Dat is beter,suc6 en hoop dat je snel weer plezier van dit apparaat mag hebben :lol: gr.Rudi
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #10
  :?:
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu