Probleem Bauknecht GSXP7598 foutcode fb.

Altijdwatanders

  • #1
Hallo,
mijn Bauknecht GSXP7598, servicenummer 8546 759 01740 geeft al een tijdje foutcode fb. Ik wil graag een lijstje van de mogelijke oorzaken, maw, waar staat deze code voor. Ik weet dat om de divider gaat, deze lijkt te werken (motortje draait, zit niks klem). De sproeiarmen werken allemaal,, alles doorgeblazen, enkel na het spoelen krijg ik de foutcode en schiet het apparaat op spoelprogramma, de piep klinkt dan afgebroken en gaat onbeperkt door tot ik de deur opentrek.
Ik zou willen weten wat de boeken zeggen over mogelijke oorzaken, zodat ik gerichter kan zoeken.

Alvast dank.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Je hebt F6 en Fb.
Je kan de bedrading controleren van de divider naar de print op de bodem , desnoods wat schoonkrabben van de contacten.
Draait het motortje echt of komt deze toch vast te zitten door bv een stuk glas of andere aanverwante.
Als je de onderste sproeiarm eraf haalt moet je een blauwe schijf zien , wordt deze niet geblokkeerd?
Soms kan één druppeltje dreft de boel al beter doen draaien.
Ik dacht maar dat weet ik niet zeker is dat de stijgbuis die in het toestel naar boven loopt wel eens te ver in de bodem kan zitten en zo de schijf doet blokkeren.
 

Altijdwatanders

  • #3
Ik hou het op Fb, F6 duidt op watertoevoer, die lijkt me ok. De bak wordt namelijk tot over de rand gevuld en de vloer was zeiknat na het volgende experiment;
Ik heb de stijgbuis losgehaald en doorgespoten. Deze heb ik niet weer vastgezet, dus de blauwe schijf was volledig zichtbaar. Deze en het rubber verwijderd en eerst een spoelprogramma en daarna het 30 minutenprogramma laten draaien. Steeds de deur geopend (vandaar de vloer zeiknat), het nokje van de schijfmotor stond op verschillende standen tussen 12 uur (nokje naar achterkant van het apparaat) en 9 uur (nokje naar links). Ik heb ongeveer 50x gevoeld, hij stond steeds op 12 of 9, of ergens daartussen.
De prints en bedrading het ik met perslucht schoongeblazen en met een wattenstaafje nageveegd, dit was meer een symbolisch werkje want het was op wat miniem stof na brandschoon.

De stijgbuis lijkt niet tegen de schijf te komen , die valt een stukje in het gat terwijl de voet van de stijgbuis boven een rubber zit, De schijf heeft slijtagegroeven aan de onderkant, maar draait dus wel, in ieder geval nu wel, zelfs als dat het was is de storing er nu nog steeds.
De storing is nog steeds, hij wordt vol, hij wordt heet, hij spoelt, wast alleen na een tijdje geeft 'ie Fb.
De bedrading lijkt ok, net als de bedrading bij de deur.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu