Printplaat doorgebrand? !

CarolineF

  • #1
De wasmachine is kapot. De achter en bovenkant is nu open en ik zie dat de bruine draden op de printplaat zijn doorgebrand. Het is een Ardo, easy wash 1600 uit 2004. Heeft reparatie nog zin?

Hoor graag advies.
Caroline
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Dat is moeilijk van afstand te beoordelen, want we kunnen helemaal niet zien wat de oorzaak van die verbrande draden zou kunnen zijn.

Waarschijnlijk is er meer aan de hand dan alleen die verbrande draden. Dat is alleen datgene wat je ziet, de oorzaak zit elders. Bijv een kortsluiting in één van de onderdelen van het apparaat. En daardoor zal de prijs van reparatie (indien je het laat doen) daardoor behoorlijk kunnen oplopen. Zelf repareren zal lastig worden omdat zoals ik noemde, de oorzaak niet 1,2,3 vast te stellen is.

Ik denk echter dat wanneer je van dat merk, dat samen met de merken EBD, Foron en Seppelfricke in 2009 failliet is gegaan, een wasmachine 12 jaar hebt kunnen gebruiken, je erg tevreden zou moeten zijn.

Ergo: mijn idee is nieuw kopen. :wink:
 

Techrax

  • #3
Nee, meestal is op het punt van verbranding een onderdeel aangesloten dat nu ook defect is. Is een wasmachine van 12 jaar niet meer waard.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu