Printplaat Bosch aquasensor SHVV5603EU/13 defect

Thierry v.d.Waal

  • #1
Hallo allemaal

Ik heb hier een vaatwasser Bosch SHVV5603EU/13 FD7901 met een defect besturingsunit.

Er is een weerstand en een ander onderdeeltje doorgebrand. En wel de volgende onderdelen op de printplaat met de volgende aanduidingen R47 (Weerstand?) en de TY7 weet niet wat het is zwart ding met drie pootjes vastgesoldeerd op de printplaat. Wie weet wat de waarde is van deze weerstand en hoe het andere onderdeeltje heet.

Groetjes Thierry
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik denk dat het E-nummer niet helemaal juist is. Een letter V teveel?

Schema's van printplaten zijn niet beschikbaar, ook de witgoedspecialisten hebben die niet. Het zwarte onderdeel zou een triac kunnen zijn en een onderdeel aangeduid met R ongetwijfeld een weerstand, maar de waarde is zo niet te bepalen.

De meeste kans op herkenning en mogelijkheid tot vergelijk met een goede printplaat heb je door het plaatsen van een foto van de printplaat én een detailfoto van het betreffende deel van de print waar de defecte onderdelen zitten.

Kijk bovenaan de rubriek voor aanwijzingen voor het plaatsen van foto's.
 

Thierry v.d.Waal

  • #3
Hoi Kees

Bedankt voor je snelle reactie. Klopt inderdaad een V te veel, het nummer moet zijn SHV5603EU/13. Zal een foto maken en deze op de site zetten.

Groetjes Thierry
 

Co de Witgoedman

  • #4
Met foto van de totale print en het defect is vaak aan te geven waar het probleem inzit, we wachten dus nog even af.

Toch nog even kunnen opzoeken, TY 7 is van de zeepbakbediener, artnr 16-6635 en kost ongeveer 15 euro, maar ook de print zal dan vervangen moeten worden, artnr 26 4636 en kost ongeveer 190 euro.
 

Janavg

  • #5
Afgaand op het verhaal. Kom ik ook tot de conclusie dat de zeepbakbedienaar sluiting maakt en hierdoor ook de print defect is gegaan.

succes jan
 

Thierry v.d.Waal

  • #6
Hallo luitjes

Echt goed die site van jullie, zal het iedereen aanraden!!!
Heb even een electrisch Ing. naar de printplaat laten kijken. Hij ondekte nog meer doorgebrande onderdelen, kosten materiaal 5 euri maar dit moet je met een loep solderen.

Dit is echt een klusje voor een specialist, zit dus niet anders op dan een andere printplaat te kopen. Kost bij Bosch overgens 139 euri das iets goedkoper dan wat jullie opgegeven hebben. In ieder geval allemaal bedankt voor jullie hulp.

Groetjes Thierry :D
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #7
Waarschuwing: Indien het inderdaad de zeepbakbediener is, die de printplaat vernield heeft, is het niet verstandig de printplaat zonder meer te vervangen.

Voor de prijs zoals door Co genoemd doe je er erg verstandig aan dat onderdeel ook te vervangen, anders heb je meteen weer een verbrande print erbij... :(
 

Thierry v.d.Waal

  • #8
Bedankt Kees, voor je tip. :!:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu