Bosch vaatwasmachine hoe verwijder ik een printplaat?

Winstonb

  • #1
Helaas is mijn Bosch vaatwasmachine type s911b stuk. Het probleem is er een die ik al eerder op deze forum heb gelezen, nml programma blijft op 1 minuut hangen, er blijft water op de bodem staan en hij verhit niet. Dus afwas komt er weer vies en nat uit!
De oplossingen uit eerdere forums probeer ik nu uit te voeren, dus zijwand eruit gehaald om labyrint te reinigen. doorgespoeld en gereset etc. maar labyrint was schoon. Uiteindelijk zag ik een advies over de printplaat die doorgebrand zou kunnen zijn en nu komt mijn probleem, hoe krijg ik deze eruit? De schroeven heb ik al losgedraaid voorplaat is er al af en ik zie de printplaat ook zitten in een bruin plastic omhulsel, maar ik weet niet hoe dit systeem losgaat dus hierbij mijn vraag .... kan iemand mij hierover een tip geven?

Alvast bedankt,

Monica
 

Henny

  • #2
De behuizing van de printplaat zit op twee plaatsen vergrendeld in het metalen frame.
Deze vergrendeling (twee naar binnen gedrukte metalen lippen) zitten achter de sticker welke op het metalen frame geplakt zit.
Na het weer recht buigen van deze lippen, kan het moduul naar beneden uit het frame geschoven worden.
De behuizing van het moduul zelf bestaat uit twee helften, welke met kunststof lipjes vergrendeld zitten.
 

Winstonb

  • #3
Nog bedankt, het is helemaal gelukt, de afwasmachine draait weer en het was inderdaad een doorgebrand soldeerpunt op de print!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu