Printplaat afzuigkap demonteren Siemens D-FX32-4

Bert.deJong

  • #1
Mijn afzuigkap van het bovengenoemde type heeft dit probleem https://www.circuitsonline.net/forum/view/116929

Er zijn bedrijven die dan je printplaats voor je kunnen repareren of ik zou dat zelf kunnen doen. Maar daarvoor moet ik wel eerst de printplaat lokaliseren en demonteren. Dat lukt mij niet. Dat zou te maken kunnen hebben met het feit dat sommige schroeven niet bereikbaar zijn omdat de kap vlak boven een rvs plaat is gemonteerd. Ik kan natuurlijk alle schroeven losdraaien en kijken of er wat loskomt maar alles blijft muurvast zitten.

Weet iemand waar de printplaat van deze afzuigkap zich bevind? en hoe ik daar kom?

In de tweede foto is te zien dat de schroef aan de achterzijde onder, er niet uit kan omdat daar een rvs spatwand tegen aan zit.

Ik hoor het heel graag

20201221_100744.jpg 20201221_130953.jpg
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Hoe je er moet komen kan ik je niet zeggen. Wel heb ik wat gegevens voor je gevonden.

Als ik op de eerste foto kijk en dit typeplaatje tracht te ontcijferen:
20201221_100744 typeplaatje.jpg

dan is mijn indruk dat het E-nummer op deze slecht leesbare foto is: LC75951/04

Met dat E-nummer kun je explosietekening bij Siemens bekijken.
In die explosietekening is heeft dan de besturingsmodule het Siemens bestelnummer 00264193.
Daarmee kun je dan afbeeldingen googlen en vind je een betere afbeelding dan die in de explosietekening.

Misschien kun je aan de hand van deze informatie wat verder komen. Mits ik dat E-nummer inderdaad juist gelezen heb, anders graag een betere foto van het typeplaatje.
 

Bert.deJong

  • #3
20201213_173404.jpg
 

Bert.deJong

  • #4
Hier een betere leesbare versie. Het lijkt er op alsof de printplaat te benaderen is van af de koof. Ik zie daar helemaal bovenin wel twee schroefjes zitten maar verder niks. Moet ik die koof ook van bovenaf los kunnen krijgen?
 

Willem R

  • #5
Dag Bart, niet voor jou meer ruim een jaar na dato, maar voor anderen die hier uitkomen, net als ik en verder willen.
Ja de printplaat bevindt zich achter de koof (de vierkante RVS ‘zuil’ die gissen kap en plafond zit. Bovenaan, net onder het plafond zitt3n 2 parkertjes (kruiskop). als je die losdraait zakt het bovenste stuk in het onderste stuk. Nu kun je de hele zuil voorzichtigheid iets naar voren kantelen en hem dan uit de opstaande rand van de afzuigkap zelf tillen (pas op: dunne roestvrijstalen plaat is MESSCHERP !). Nu zie je een metalen ’doos’ die voor de verandering met 4 schroefjes/parkers vastzit (met een gecombineerde Torx/platte kop). de deksel van deze ‘doos’ zit vast met 2 Torx schroefjes. Even voorzichtig de benodigde bedrading (o.a. een klein stekkertje) loshalen. De printplaat wip je er dan met een kleine platte schroevendraaier (b.v. de spanningsschoevendraaier die je altijd bij de hand hebt :-) ) los.
dan even een BCP56 (‘spanningsregelaar’) bestellen, en ALS VERVANGER van de waarschijnlijk defecte TO 220 7805 (op die iets andere plaats) erop solderen. Best wat gepriegel, maar dan ook weer jaren plezier voor iets meer dan een euro (+ de verzendkosten).
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu