Powerline signaal en tussenteller is een probleem

Lutz

  • #1
Ik heb in mijn huis een 3fase aansluiting voor stroom. Het internet signaal wordt via de stroomdraden en powerline adapters getransporteerd. In de meterkast heb ik een slimme stroomteller. In het eerste stuk van het huis werkt powerline perfect met ruim 240Mbps tranfer snelheid. Op weg naar de tuinhut moet het signaal over een digitale tussenteller heen, wat ertoe lijdt dat ik achter de tussenteller maar 34Mbps downlink en 17Mbps uplink stransfer snelheid heb.

Zal de transfer snelheid met een fasekoppelaar verbeteren?
Ik heb al getest indien ik alle verbruiker op deze stroomdraden uitzet op er verbetering optreedt, maar helaas, het wordt niet beter.
De adapters zelf kunnen via powerline tot 1200Mbps aan.

Alvast bedankt voor het meedenken!
 

CV__

  • #2
Powerline is en blijft een gedrocht. De adapters zijn duur en verbruiken zelf ook allemaal continue energie.

Naja, powerline werkt alleen fatsoenlijk binnen dezelfde fase, dus als je overal Powerline wilt moet je inderdaad zo'n brug maken. TP link heeft dat mooi beschreven in hun FAQ

Die meter bruggen zou ook kunnen op dezelfde manier, maar het is de vraag hoe goed dat gaat werken. Veel beter is alles direct met UTP. Op langere termijn ook veel goedkoper.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #3
Volgens mij zorgt een fasekoppelaar er alleen voor dat het digitale signaal van b.v. fase 1 ook naar fase 2 kan gaan.
Het verbeterd dus niet het signaal door een apparaat zoals de teller.

(dat lijkt mij tenminste)
 

CV__

  • #4
Niet door de teller heen... maar er langs.

Fasekoppelaar is niks anders dan per fase een powerline adapter en regulier netwerk er tussen. Of je dat nu gebruikt om het obstakel van verschillende fasen te overbruggen of een meter maakt op zich niet uit.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu