Potdeksel rechtstreeks op bestaand rabatdelen

Dimi

  • #1
Hallo, even een vraag daar ik met de gedachte speel om mijn huis dmv donkere potdeksel planken (de bekende voorgezaagde modellen) meer naar mijn smaak te maken.

Meestal zie je bij potdeksel dat er een randje im kozijnen heen steekt waardoor kozijnen wat dieper liggen. Als ik dat ook wil maken zou dat precies zo uitkomen dat ik de nieuwe delen rechtstreeks op de bestaande geïmpregneerde rabatdelen zou kunnen plaatsen. De gevels zijn geheel HSB en uiteraard zijn de (30 jaar oude) planken royaal geventileerd aande achterzijde.

Zou het technisch een bezwaar zijn om rechtstreeks hout op hout te monteren? Ik neem aan dat het niet uitmaakt of de plank 2 of 5 cm Dik is, als er masr ventilatie is. Eventueel zou je ook nog extra gaten kunnen boren maar dat lijkt mij niet nodig.

Of zit ik er nu naast en zou je toch alles moeten verwijderen en nieuw regelwerk plaatsen? Scheelt een hoop tijd als dat niet hoeft. Je zou zelfs kunnen zeggen dat bij verkoop het originele timmerwerk nog aanwezig is maar ik sluit niet uit dat de hele buurt binnen nu en paar jaar allemaal nieuwe gevelbekleding nodig heeft. De aannemer garandeerde destijds 20 jaar (in 1986). Of is het een heel dom idee??

 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Wilt u de foto's opnieuw plaatsen en dan niet op de kop?
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #3
Je bedoeld zweeds rabbat? (lijkt inderdaad enigzins op poddeksel.

jouw nieuwe delen hebben ook ventilatie nodig er moeten dus wel nieuwe tengels tussen.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Onder de kozijnen komen de planken voorbij het bestaande kozijn te liggen. Hoe ga je dat oplossen.
 

Dimi

  • #5
Ik zou er dan een kader van hetzelfde zwarte hout om de kozijnen omheen zetten. Zoals hopelijk te zien op de foto’s. Bedoel inderdaad Zweeds Rabat. Maar misschien ga ik het eerst eens donker beitsen/schilderen, kijken wat effect is en wellicht ook prima. Al spreekt de potdeksel “look
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu