Pomp vloerverwarming stopt soms met draaien.

Snootz

  • #1


Hallo,
Ik hoop dat jullie mij met het volgende probleem kunnen helpen.
Sinds kort stopt mijn pomp van mijn vloerverwarming op een bepaald moment zomaar met pompen. ik heb de pomp al getest of hij vast zit maar dat zit hij niet. vind wel dat hij erg heet wordt. Als ik de verwarming lager zet en de pomp weer wat af koelt begint hij weer spontaan te draaien. lijkt ook wel als je goed luistert dat de pomp vast loopt bij een bepaalde temperatuur .

Weet iemand wat het zou kunnen zijn, ik lees ook wel in de forum iets over een condensator die stuk is, zou dit het misschien kunnen zijn ?
Alvast bedankt op jullie reactie.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Waarschijnlijk treedt de maximaalbeveiliging in. Dat klopt ook, want ik zie 50 graden op de aanvoerbalk. Dat is veel te heet.

Hoe hoog staat de thermostaatkraan op de set afgesteld? Zet deze op 40 graden. Staat ie dat al, dan zit waarschijnlijk de afsluiter vast.
 

Snootz

  • #3
Ik heb de thermostaatkraan kouder gezet maar dat werkte ook niet, ik ga vanavond even testen of de pin vast zit, alvast bedankt voor je antwoord.
 

Marcn88

  • #4
Waarschijnlijk kraan en thermostaatknop defect waardoor de verdeler te warm wordt
 

Snootz

  • #5
Jullie hadden gelijk het is mijn thermostaatknop die stuk is. ik heb de knop er af gehaald en het pennetje zat niet vast. Nu heb ik tijdelijk een slangeklem op het pennetje gedraaid om deze ingedrukt te kunnen houden en de temp stabiel op 45 graden te houden.

heb ik nog een vraag.
Moet ik nu de hele kraan vervangen, of kan ik alleen de knop vervangen ? moet ik de spiral ook vervangen ?
of moet ik die er op laten en omwisselen met de nieuwe knop ?

is 45 graden trouwens een goede aanvoertemperatuur ?

alvast bedankt voor jullie reactie
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #6
Je moet een nieuwe knop met capillair (dat is dat draadje, met een voeler eraan, die in de onderste balk zit) kopen. Neem de oude kraan even mee naar de vakhandel, en klaar ben je weer.

Instellen op 40 graden is normaal gesproken ok.
 

Snootz

  • #7
Oke dank voor de info
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu