Plinten bij ruime kier vloer

Arathonk

 • #1
Goedemorgen,

Jaren geleden is er hier in de keuken en gang een laminaatvloer gelegd, omdat deze vloer "zou gaan werken" zijn er enorme kieren vrij gehouden tussen vloer en muur, echter is dit laminaat zo hard dat er nul werking optreed. Destijds afgewerkt met plakplinten(ook nog getacked aan vloer) maar die blijven natuurlijk totaal niet zitten vanwege de ruime kieren, stukjes laten los, de vloer kraakt omdat de plinten strak tegen de muren en kozijnen aan zitten, plinten slijten door het lopen en stofzuigen etc etc.
Dus nu opzoek naar een andere oplossing, de ruimte overal vullen met kit is enorm kostbaar en ziet er naar mijn mening ook niet uit.

Daarom denk ik aan hoge plinten van 1.8 cm dik en 6 cm hoog, die dikte is nodig om de grootste kier te overbruggen. Dit dus ook bij de kozijnen(wat soms wel kleine stukjes opleverd). En de naden aan de bovenkant af te kitten met acrylaat waarna te verven.
En bij de doorgangen toch te werken met kit etc.

Nieuwe vloer leggen of laminaat bij halen om dat deels te doen zijn geen optie.
Wat is jullie mening?

IMG_20220816_103130.jpg

IMG_20220816_103148.jpg

IMG_20220816_103228.jpg

IMG_20220816_103241.jpg

IMG_20220816_103256.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Met brede plinten gaat het netter worden dan met plakplinten. De dorpels kan je misschien vervangen voor iets bredere, zodat die naad ook afgedekt wordt. Bij de kozijnen kan je wellicht iets maken wat eruit ziet als een neut.

  Dat het laminaat hard is maakt voor de werking waarschijnlijk niet echt uit.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu