Platdak hoe rand afwerken (warmdak)

SkullboyNL

  • #1
Ik lees al een tijdje hier mee om informatie op te doen voor mijn aankomende verbouwing en nu is het dan tijd om ook een vraag te stellen. Ik ben van plan om een kleine uitbouw tegen mijn woning te zetten waarvoor ik geen vergunning nodig heb. Om de aanbouw toch zo goed mogelijk te maken ben ik bezig met de bouwtekeningen te maken. Ik heb heel wat detail tekeningen gezien en loop nu een beetje vast bij de dakrand hoe ik die het beste kan aansluiten op het platte dak.

Voorbeeld 1:
Buitenmuur en PIR isolatie boven het platte dak laten uitsteken en dan de PIR isolatieplaat van het platte dak tegen de PIR isolatieplaat van de muur aanzetten. Dan een houtenbekisting maken die om de PIR plaat van de muur heen gaat.
dak 1.png


Voorbeeld 2:
Buitenmuur en PIR isolatie boven het platte dak laten uitsteken en kalkzandsteen muur boven de balklaag door lijmen. PIR dakplaat tegen de Kalkzandsteen aanleggen en dan een trimplank boven op de buitenmuur en kalkzandsteen maken.
dak 2.png


Ik zie beide manieren in verschillende detailtekeningen voorbijkomen. Maar wat is nu de best manier? Zal iemand mij daar antwoord op kunnen geven? Alvast bedankt.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Optie 2 levert een koudebrug op tpv het binnenblad.
Optie 3: dakisolatie doortrekken tot het buitenblad, dan is de opstand smaller
 

SkullboyNL

  • #3
Dank voor je reactie. Dak isolatie door laten lopen klinkt ook wel goed. Heb het snel even uitgetekend in paint. Ik zal dit op deze manier verwerken in mijn bouwtekening.
dak 3.png
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Boven op de muur een multiplex strook aanbrengen.
Al nagedacht over de afwerking van de dakrand. Alu trim of een afdekkap van metaal.

Dit is geheel tegen het advies in. Bij mezelf zou ik de dampremmende laag over de isolatie van de spouw laten hangen.
Waarom. Nu krijg je een kuip op het dak. Die laag in spouw laten hangen krijg je misschien een signaal dat je dak lek is.
Zo voorkom je in iedergeval dat de isolatie volledig verzopen wordt voordat de lekkage zich meld.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu