Plat dak isoleren - Waarmee kunnen we dit het beste isoleren?

mikevananrooij

  • #1
Beste Leden,

Wij hebben een bungalow uit 1969 waarvan we het plafond aan het vervangen zijn. Het dak is in voldoende staat en bij het verwijderen van het zachtboard troffen we nog enkele stroken glaswol aan. Graag zouden we de woning willen verduurzamen en komen we bij koud dak isolatie uit ivm kosten. Is dit aan te raden? En waarmee kunnen we dit het beste isoleren? Zoals te zien is aan de zijkant van de woning ventilatie aangebracht, dit betreft niet het geval aan de andere kant. (geschakelde woning).
- Zichtbare vochtplekken zijn droog en dak is gerepareerd.

Alvast bedankt!
Mike

Zie onderstaande foto's.
IMG_2260.JPG
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Het rendement is bij een warm dak constructie veel hoger, en de kans op schade is veel kleiner. Het voordeel van het inpakken van de hele constructie spreekt voor zich. Bij een koud dak constructie zit je altijd met koudebruggen bij aansluitingen en condens. Ook hier zit je al de nodige vochtplekken, waarvan je de oorzaak niet weet.
 

mikevananrooij

  • #3
@Walker Dank voor je reactie.

Bij controle nogmaals lijken er pir platen als isolatie aangebracht te zitten (zichtbaar via de rookkanalen) hoewel dit dan 10 jaar geleden gedaan moet zijn lijkt mij dit inderdaad voldoende.
extra isoleren lijkt mij dan overbodig hier, is een dampwerende folie of andere folie nog raadzaam of kan ik simpelweg het dag gaan dichtmaken (raggels/gipsplaten)

gr Mike
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Wat is de dikte van de pir-platen?

Wat betreft de folie: Deze hoort tussen dakbeschot en isolatie te zitten. Daar kom je niet meer bij...
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu