Plat dak constructie vergunning

Basbasbas

  • #1
Hallo,

Ik ga net als mijn beide buren jaren eerder gedaan hebben mijn dakterras dichtbouwen. Het terras is 5 meter breed en 3 meter diep.
Aanvankelijk was ik van plan het nieuw te maken platte dak te maken door aan weerszijden een lange balk van 5 meter (bijvoorbeeld 75x220) te plaatsen, één als overspanning boven het nieuwe kozijn aan de muren vastgemaakt met een anker (of hoe heet zo'n ding officieel), de ander aan de overkant tegen een betonnen latei met slagpluggen. De ruimte er tussen wilde ik om de 60 cm opvullen met iets dunnere dwarsbalken, ook weer met ankers, maar dan dus aan de twee dikke balken.

Nu loop ik tegen een partij dikke balken aan van 5 meter (75x220) en bedacht mij dat ik die ook wel kon gebruiken voor het hele dak. Ik zou dan twee balken van 3 meter aan de korte kanten (in de diepterichting dus) tegen de muur met slagpluggen vastzetten en daar met ankers 6 balken van 5 meter tussen zetten.

Ga ik ergens de mist in met deze redenatie?

Alvast dank voor het meedenken!


Groet, Bas.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
U gaat m.i. de mist in met de vraag hier te stellen.
Voor zo'n constructie hebt u een vergunning nodig.

Er zal een tekening met daarbij de berekening van de balkdikte en de sterkte van de latei gemaakt moeten worden, ook zal bezien moeten worden of de onderliggende constructie en fundering berekend is op het extra gewicht.
Schakel een bouwkundige in, die moet toch de berekening en tekening maken voor de vergunning.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu