Planken voer in badkamer

Rien27

  • #1
Hoi
Kan iemand me helpen bij volgend probleem:
we willen van 1 ruimte op het eerste verdiep 2 ruimtes maken: 'n badkamer en 'n dressing. In beide ruimtes willen we graag kurken vloer. De vloer bestaat momenteel uit houten planken die reeds zeer oud en hol zijn.

Is onderstaande ok of kent er iemand 'n oplossing waarbij we de bestaande planken niet uit hoeven te breken en waarbij toch geen al te groot niveauverschil ontstaat.
De ruimte geeft nl uit op de overloop (die identiek afgewerkt zal worden als de badkamer) maar waar er geen niveauverschil met de trap mag ontstaan (of de laatste trede wordt 'n extreem hoge trede)

Let wel: in de badkamer komt ook de wasmachine te staan.

- planken uitbreken
- tussen de balken isolatie steken (rotswol)
- OSB platen

Iemand vertelde me dat er 'n soort egalisatieproduct bestaat die zeer dun op de planken gegoten wordt (net genoeg om de holle planken op te vullen (en waarbij dus geen niveauverschil zou ontstaan)
bestaat dit inderdaad?

Alvast bedankt voor de tips.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Hoe stel je je de waterdichtheid voor van een badkamer met een kurken vloer op een houten ondergrond?

Dat gaat echt niet lukken volgens mij, je kurken vloer laat binnen de kortste keren los, en gemorst water loopt gewoon door de houten vloer heen naar beneden.

Noch de rotswol isolatie noch de OSB platen zullen daarin verandering brengen, alleen de planken wegbreken en een nieuwe vloer van lewisplaten + beton aanbrengen heeft zin. Dan nog twijfel ik sterk aan de bruikbaarheid van een kurken vloer.

Beschrijf eens wat je plannen met die badkamer zijn, ligbad / inloopdouche / douchecabine...

@Mod: naar de vloeren- of naar de badkamerrubriek?
Het gaat in elk geval niet over wanden, plafonds...
 

Rien27

  • #3
Hoi Kees

Dank je vr je reactie.
Waterdichtheid is inderdaad héél belangrijk.

Volgens de verkoper zou kurk in een vochtige ruimte geen probleem mogen zijn. Nu goed, dit moet ik dus nogmaals nakijken. Ik vreesde dat je Lewisplaten zou opperen. Maar dan moet de ganse draagstructur herbekeken worden. De houten balken werden destijds zeker niet berekend op Lewisplaten + extra beton. Of valt het gewicht nog mee?

Badkamer = ligbad; douche (douchebak en muren uit gascelblokken)
De volledige ruimte (badkamer + dressing) is ongeveer 3.75m * 4m

Vroeger (in m'n vroegere woning) gebruikte ik reeds 'n plastic tapijt met noppen (naam mag ik hier niet noemen) gekleefd op de OSB platen. Bovenafwerking waren toen keramische tegels. Dit materiaal zorgt voor 100% waterdichtheid. Dat zou ik dus eventueel ook kunnen gebruiken op de OSB-platen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu