Plafond woonkamer isoleren

Jan Mid

 • #1
Beste klussers,

Het woonkamer plafond van mijn jaren 30 woning heb ik momenteel gestript tot aan de binten van de eerste verdieping (zie foto).

Ik wil deze gaan isoleren met glaswol, en daarover heb ik de volgende vragen:

1. Dient dit glaswol met dampdichte folie te zijn? In het volgende doe-het-zelf instructie lijkt dat niet het geval, maar ik heb er mijn twijfels over:

2. Kan ik de glaswol in het plafond spijkeren? Het rachelsysteem gaat pas volgende week geplaatst worden, en ik hoop alvast wat vooruit te kunnen.

DF4D55B9-28E1-4290-96BE-5109F80174A7.jpeg


Met vriendelijke groet,

Jan
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Eengezinswoning of appartement?
  Indien een eengezinswoning en boven zijn het bijvoorbeeld slaapkamers, is er geen folie benodigd.
   
  • Like
  Waarderingen: Jan Mid

  Jan Mid

  • #3
  Hi Rola,

  Bedankt voor de snelle reactie. Het betreft een eengezinswoning, dus dan gaan we zonder folie doen. Weet jij toevallig ook of ik spijkers mag gebruiken om het wol te plaatsen?

  Groet,

  Jan
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
  Die vraag snap ik niet.
   

  Edwinnn

  • #5
  Als je de glaswol nog niet gekocht hebt zou ik eerder een goede, compacte steenwol nemen (wat soms verkocht wordt als sono of iets dergelijks). Als dat wat dikkere platen zijn klem je ze na het op maat snijden (maak ze iets groter dan je nodig hebt) zo tussen de balken en blijven ze vanzelf zitten. Tip: kwaliteit steenwol bij een groothandel / internetwinkel in isolatiematerialen is vaak beter dan bij de bouwmarkt, ook als het hetzelfde merk is. Maar met glaswol gaat het ook. Hoe dikker hoe beter.
   
  Laatst bewerkt:

  Hharbers

  • #6
  Waarom wil je isoleren?
  Geluid of warmte ?

  Steenwol is er in 2 persinging

  Rock solid of Sono base

  Bouwmarkt heeft meestal alleen zachte (sono base) persing welke voldoet voor normale geluid en thermische isolatie in wanden en plafond

  Harde persing (solid) is alleen bij vakhandel te krijgen maar die gebruik je normaal enkel voor beloopbare isolate onder dakbedekking of onder betonvloeren
   

  Lampje45

  • #7
  Ik zou ook die oude stalen elektrapijp vervangen nu het nog kan.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu