Plafond isoleren woonkamer zonder gat in plafond maken

D.santing

  • #1
Ik heb een probleem. Afgelopen week is er iemand van de nuon langs geweest omdat ik hoge maandelijkse lasten heb. Hij constateerde dat ons plafond in de woonkamer niet geïsoleerd is. Wij wonen boven en boven ons plafond is een loze ruimte met daarboven het dak. Als ik wil isoleren moet ik een gat in het plafond maken en dan met glaswolmatten isoleren. Dit zie ik niet zo zitten. Is er ook nog een andere manier. Ik weet dat ze vroeger bij ons thuis glaswol in de spouwmuur spoten. Is dit ook mogelijk op een plafond?
Groet Danny
 

Pepjo

  • #2
Plat dak of pannendak ?
 

MvanV

  • #3
Ja dat kan, je kan zo'n naisolatiebedrijf bellen. Ze vullen met PURschuim (beste isolatiewaarde, maar kruipt uit kieren), glaswol, steenwol of piepschuimbollen(met wat lijm).
Ze moeten dan een aantal boorgaten maken.

Maar laat ze zelf offerte maken, kunnen ze de lokale situatie even inschatten.
Waarschijnlijk verdien je zoiets al in een jaar of drie terug en het geeft veel meer comfort, verwarming kan lager omdat er minder trekkende tocht optreedt.

Je kan ook zelf in de weer met purschuim, maar dat is wat tricky: consumentenschuim zet sterker en ongecontroleerder uit, dus druk je dingen weg als je te veel spuit.

Je kan ook zelf piepschuimballetjes via een paar gaatjes in het dak naar beneden storten. Zou ik niet doen: dan zijn ze ongebonden en krijg je het allemaal in je nek als je een keer boort.
Om die reden zou ik zo'n naisolatiebedrijf ook om purschuim vragen en niet om glaswol: dat prikt als losse vezels en dat dondert allemaal naar beneden als je iets met het plafond wil doen. Piepschuimbolletjes kan ook: Die binden ze met wat lijm dat het een soort koek wordt
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu