Plafond van spack met latex overheen geverfd..strijklicht

Nathalie77

  • #1
Graag zou ik advies willen hebben voor het volgende:

Een tijdje geleden heb ik het plafond met latex geverfd. Ik bleef strijklicht zien. Ik had nog nooit eerder geverfd en zag altijd iedereen bezit met latex, dus ging dat zelf ook doen. Naderhand (heel stom) ben ik me gaan verdiepen in wat voor plafond het was. Er is me gezegd dat het een plafond is wat met spack is gespoten. Dus dat latex geen product is om ermee overheen te verven. Ik blijf namelijk strijklicht zien, echt super lelijk. Nu heb ik dus gezien dat je ook spackverf hebt. Maar heeft het nog wel nut om dat er overheen te smeren, want ik heb al 4 lagen latex op het plafond zitten ? Ik wil dat strijklicht weg, gewoon een egaal mooi plafond zonder lelijke strepen.

Hopende dat iemand mij advies kan geven.

Met vriendelijke groeten,
Nathalie
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Het ligt toch echt aan de manier van texen, of kwaliteid van de tex.
Een goede tex, goed aangebracht zal geen strepen laten zien.

Ja en het valt niet mee als je het voor de eerste keer doet.
De grootste fout is meestal, dat er te weinig latex op wordt gebracht omdat wij allemaal een beetje zuinig willen werken.

Ook de echte vakmensen hebben dit moeten leren. :wink:
 

Jeko

  • #3
Spack kan je toch niet snel saucen, met al die bobbeltjes? Misschien bedoelt de vraagsteller dat ze aanzetten blijft zien?
 

Nathalie77

  • #4
Wat Jeko zegt klopt helemaal. Ik blijf aanzetten zien. Ik heb ook echt niet zuinig gewerkt met de latex, de 3e en 4e keer heb ik het niet eens verdunt en zo dik mogelijk erop gesmeerd. Het plafond zuigt zo ontzettend dat de droogtijd minimaal is, lijkt mij. Zelfs in het halletje heb ik het de 3e keer een stuk met de blokkwast gedaan en dat dekte niet eens. En wat betreft het merk, dat is toch wel 1 van de bekenste merken wat in elke bouwmarkt te koop is. Ik ben zelfs nog bij een verfspecialist geweest en die had dit nooit eerder meegemaakt. Hij heeft me een litertje latex van een heel goed merk meegegeven om het daarmee uit te proberen en daar zie ik dus ook nog steeds de aanzetten mee. Ook heb ik het op de juiste manier erop gerold, in denkbeeldige vakken en achter elkaar door blijven gaan, niet even een pauze nemen of zo.
Ik las ergens dat je met spackverf een langere "openingstijd" had, dus dat het niet zo snel droogt. Maar voordat ik dat koop (aardig aan de prijs) zou ik wel eerst willen weten of dat nu nog wel nut heeft vanwege die lagen latex die er al op zitten.
 

Jeko

  • #5
Volgens mij is verf om spack te schilderen ook dunner om de structuur van de spack niet verloren te laten gaan. Ik heb er nooit mee gewerkt, maar wel in een schildersbedrijf meegewerkt om wanden te saucen.
Dat ging dan met met banen van muurhoogte, nat in nat. Dan krijg je een geheel.
Ik heb het idee dat je als je spack schildert je je rol goed op je rooster moet rollen omdat je anders je verf niet gelijkmatig kunt verdelen op het oppervlak. Ik denk als je met een te natte rol erop komt blijft denk ik teveel op een plaats staan. Ik denk dat het daarom ook zo moeilijk gaat met gewone muurverf.
O ja: om verwarring te voorkomen, er is geen verschil tussen verf voor plafonds en muren mocht die indruk ontstaan door wat ik geschreven heb.
 

Nathalie77

  • #6
Dat nat in nat werken heb ik met de latex ook gedaan. Maar als het eenmaal erop zit, dan is het eindresultaat, zeg maar, een hele baan toch best wel egaal is. Maar je ziet dus precies wanneer je weer met een nieuwe baan gaat beginnen. Wel nog in het nat van de andere baan werkend, maar dat droogt als een gek. Ik zie dus eigenlijk precies hoe groot de roller is waar ik het mee heb gedaan. Ondanks ik het al 4 keer heb gedaan, laat ik de moed niet zakken en ga het plafond vanavond in de voorstrijk zetten. Hopende dat ik morgen na het verven het mooier erop heb zitten. En als dat niet lukt, dan moet ik het maar op gaan geven, ondanks ik me eraan zal ergeren. Want om het te laten stucen, dat doe ik niet in een huurhuis. Maar ik raad mensen dus aan om spackplafonds niet met latex over te verven, dat is echt niet te doen. Er zit op een deel van het plafond hele goede verf, niet zomaar in alle bouwmarkten te verkrijgen, en daarbij zie ik nog strepen. In ieder geval bedankt voor je reactie, Jeko.
 

Jeko

  • #7
Ik wilde nog even zeggen dat je als je de verf verdeeld hebt, je op het laatst een vloeiende overgang met de vorige laag moet proberen te maken door met weining druk een stukje in de vorige laag te werken. Als je je rol van het werk afhaalt, moet je dat met een vloeinde beweging doen alsof je rol een vliegtuigje is dat van het werk opstijgt, bij wijze van spreken. Dan krijg je ook minder aanzetten te zien.
 

Rsoetens

  • #8
Nathalie, hoe is het uiteindelijk geworden? Ik zit in dezelfde situatie
 

-stuffie-

  • #9
Doen jullie wel kruislings verven? Eerst naar het raam toe, dan met het raam mee...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu