Plafond isoleren ivm geluidshinder

dannyj

 • #1
Beste klussers,

Graag vraag ik jullie om advies.

Onlangs ben ik verhuist naar een nieuwe woning. Dat ik iets van geluid kon verwachten wist ik, gezien het een oud pand is met houten verdiepingsvloeren. Echter was het appartement wat jaren terug gerenoveerd en had ik verwacht dat ik minder hinder van boven zou ervaren dan ik nu doe. Als degene boven mij loopt hoor ik een dreunend geluid en op één bepaalde plek kraakt het ook.

Er zit nu een (nog niet heel oud) verlaagd plafond in. Daar zit ongeveer 20cm redelijk holle ruimte boven (heb naar binnen kunnen kijken via een verwijderd spotje) waardoor het een soort van klankkast wordt. Zeker niet wenselijk en dusdanig storend dat ik eraan zit te denken om het gehele plafond beter te laten isoleren om geluid tot een minimum te beperken.

Mijn vraag is vrij algemeen:
Wat voor oplossing werkt het beste en heeft iemand ervaring met een goede partij om dit werk op te pakken? Ik zie vele verschillende oplossingen, maar ik zie door de bomen het bos niet meer.

Alvast hartelijk dank.

Danny
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Haemmertime

  Vaste beantwoorder
  • #2
  Een partij adviseren doen we hier niet aan, ik zou gewoon eens 3 bedrijven uitnodigen om het ter plekke te beoordelen, want dat is van afstand sowieso lastig, dan weet je wat er mogelijk is, en wat de kosten zijn.
   

  dannyj

  • #3
  @Haemmertime Oke, dat is begrijpelijk. Ik zie dat de aanpak voor een dergelijk probleem dusdanig divers is dat ik echt geen idee heb wat voor oplossing het meest geschikt is. Maar ik ga eens kijken of ik wat bedrijven kan benaderen. Dank.
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
  Zoek eens op: Laten volblazen met cellulose vlokken.
   

  dannyj

  • #5
  @Rola Super, bedankt hiervoor. Ik ga meteen zoeken.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu