Plafond in vrachtwagen bak

Fendtgek

  • #1
Hallo Allemaal,

Ik heb een probleempje waar ik wat creativiteit bij nodig heb. Gaat over een plafond, maar hij leek mij niet helemaal in dat topic te passen, als de mod. hem niet goed vind staan, verplaats hen gerust.

Ik heb met nog een paar vrienden een ''schuurtje'' waar we op zaterdagavond gezellig bij elkaar zitten. Het is officieel de bak van een vrachtwagen, en het dak zijn allemaal aluminium profielen overdwars, met daarover plexiglas. Nu kregen we nogal veel condens door de weeks aan het plafond, en als we dan de kachel aandeden vielen de druppels van het dak. Nu hebben we een tijdje terug piepschuim erin gemaakt, nu is dat probleem over.

Maar nu vinden we dit eigenlijk niet zo mooi meer, we willen er een plafond in maken, maar de vraag is hoe?

Ik wou het eigenlijk met mdf platen doen, 9 of 12 mm en had het volgende idee.

Als we nu over de hele lengte (dus dwars op de profielen) latten aan het aluminium schroeven met van die zelfborende schroeven, dan denk ik aan 4 of 5 latten naast elkaar, en dan daar weer de platen tegenaan schroeven. Zou dit kunnen denken jullie?

En dan zit ik nog met de zijkant, zoals op de laatste foto te zien is zit er over de hele lengte een bolling. De platen die ik heb zijn 2.44, en van muur tot muur is het 2.50. Kom dus aan beide kanten 3 cm te kort, hoe kan ik dat netjes dicht krijgen?

Hier wat foto's voor de duidelijkheid:









 

Geus

  • #2
Een inderdaad wat onorthodox probleem, maar je plan klinkt wel goed. Ik zou zelf niet snel voor MDF kiezen (vochtgevoelig), maar eerder voor gips. Ook is het misschien verstandig een dampdichte folie aan te brengen voor je de platen monteert. De zijkanten kan je eventueel afwerken met stroken gipsplaat welke je onder een hoek van 45 graden tussen wand en plafond plaatst.
Wellicht is het ook verstandig te kijken naar je ventilatie en is het verstandig (veel) meer te gaan ventileren.
 

Fendtgek

  • #3
Nou, ik weet toevallig een partijtje mdf 12 mm te staan, die ik voor een gemakkelijk prijsje kan overnemen, vandaar dat ik daar voor gekozen heb. Het moet allemaal wel zo goedkoop mogelijk blijven uiteraard.

Ik zat te denken om die profielen vol te stoppen met glaswol, denk dat dat ook al wel wat scheelt voor vocht.
 

Geus

  • #4
Als je daar met een paar man zit te borrelen produceer je aardig wat vocht. Je moet wel proberen te voorkomen dat dat in de isolatie terecht komt.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Dat vocht dat maken jullie jezelf en dat glaswol laat het vocht heel gemakkelijk door naar het koude oppervlak achter de isolatie en dat wordt daar water.
Dus beter iets van kunststof schuim. Wel brand gevaarlijker.
 

Fendtgek

  • #6
Dus wat is nu het advies? Volspuiten met pur misschien?

Kijk jullie snappen ook wel dat het geen 1000 euro moet gaan kosten, is maar van mij met een paar vrienden, als dat kon hadden we wel alles gedaan met sandwich panelen :D
 

Geus

  • #7
Glaswol kan wel, maar dan is het verstandig een dampdichte folie te bevestigen aan de binnenkant. MDF gaat op den duur kapot door vocht. Door dat rondom goed in de verf te zetten kan je dat proces wel vertragen.
 

Fendtgek

  • #8
Oke, en dampdichte folie, wat is dat precies? Heb hier een rol nog van het werk liggen dat is gewoon doorzichtig plastic, zelfde als het grondzeil van een tent zeg maar. Is een rol van 80 meter, dus in ieder geval genoeg.

En moet dat dan eerst, dan die latten erop schroeven en dan mdf? Dat lijkt mij het makkelijkst werken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu