Plafond in garage spuiten.

Jakub Cech

  • #1
Ik heb underlayment platen geschroefd tegen het rachelwerk. Nu wil ik dit graag wit spuiten met muurverf. Eerst wil ik de schroefgaatjes dicht maken, vervolgens denk ik dat het beste is het hout te spuiten met Flevo Uni en als dat droog is met witte muurverf spuiten.

Is dit de juiste manier?

De schroefgaatjes; kan ik die het beste dichtmaken met een 2 componenten plamuur of gewoon 1 component? Je ziet wel eens dat het in de loop van de tijd lost komt, ik wil dat graag voor zijn.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #2
Ik zou voor de 2 componenten gaan. Repair CA..e super finish in kitkkoker. Erg fijn product om mee te werken. Gebruikt voor gaten vullen in multiplex hardhout. advies van groothandel waar wij verf en stukadoor artikelen kopen. Zit als een huis deze plamuur valt er niet zomaar uit.
 

Jakub Cech

  • #3
Bedankt voor je antwoord.
Na dat de gaatjes dicht zitten, de underlayment platen eerst met Flevo inspuiten/rollen voor dat ik de muurverf er op zet?
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #4
Het kan geen kwaad en waarschijnlijk ben je iets voordeliger qua verf verbruik 👍 door de Uni zal de verf niet in de ondergrond trekken, maar prima hechten aan de Uni. De kans bestaat dat een evt beschadiging door later toedoen sneller zichtbaar is omdat de verf niet in de ondergrond zit maar aan de top. Dat is een keuze. Je zou de Uni nog beetje kunnen pigmenteren door er een beetje verf door heen mengen en dan primeren.
 

Jakub Cech

  • #5
Ik moet de muur toch voorbehadelen, dus dan het plafond in een keer mee ;-)

Waar het mijn het meeste om ging is dat ik de muur in de woonkamer hebt gestuct over een randje hout, toen heb ik daar Flevo op gezet zoals geadviseerd in een andere topic. Ik dacht dat het hout ook te snel het vocht uit de muurverf trekt, vandaar de vraag. Ook heb ik wel eens muurverf gezien op underlayment wat weer afbladerde, dit wil ik graag voor zijn.

Misschien komt dit om dat er bouwmarkt muurverf is gebruikt, ik haal het bij de groothandel.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #6
Verfgroothandel is goed👍Ik adviseer de klant ook altijd om kwaliteitverf te kopen. Ze beginnen dan vaak of verven beginnend met een H of F deze kosten dan 30 a 40 euro bij de bouwmarkt, maar dan moet je 3 keer sausen om dekkend te krijgen. En dan staat op de emmer Monodek🤣 En saus van S..ma rond de 100 euro volstaat in sommige gevallen een enkele laag al. Uiteindelijk ben je dan veel goedkoper uit omdat je 2 keer minder hoeft te gebruiken.
 

Jakub Cech

  • #7
Bij de verfgroothandel is ook niet uit het niets gekomen :lol:
Na wat levens lessen met verf uit de bouwmarkt ga je wel op een keer anders denken. Morgen maar een paar emmers halen. Bedankt weer voor je hulp.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu