Plafond behouden bij weghalen inbouwkast en open haard

mike1212

 • #1
Ik wil de inbouwkast en openhaard (niet dragend) slopen om meer ruimte te creëren. Betreft een appartement uit 1960.
Echter zit er aan de 'binnenkant' geen plafond. Nu vroeg ik me af, kan ik enkel voor het gesloopte deel een nieuw plafond tegen het bestaande plafond aanzetten?
Of moet ik dan de gehele plafond ook vervangen?

CD67487D-361A-4D80-A8BE-E59A4766D025.jpeg


AF9CC191-A94C-4560-9A04-A421AE82AA18.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Het zou waarschijnlijk wel kunnen lukken om dat deel op te vullen. Hoe je dat dan zou moeten doen, is afhankelijk van het materiaal van de rest dat plafond (beton, gipsplaat, zachtboard, gips gestuct op steengaas, etc). Maar onzichtbaar krijg je het zo nooit, dat lukt alleen als je inderdaad het hele plafond opnieuw zou 'doen'. Hoe dat te doen is dan weer afhankelijk van het bestaande materiaal van dat plafond.

  Indien het bijv. beton betreft zou je het gat kunnen opvullen en het geheel (laten) stuken. Maar als de rest bijv. zachtboard op houten latten is, zou ik het hele plafond eruit slopen en helemaal opnieuw construeren, bijv met nieuwe latten en gipsplaat (+ evt. stuken)..

  Ik ben overigens geen specialist op dit gebied, wil hiermee alleen maar aangeven dat je als eerste moet onderzoeken van wat voor materiaal dat plafond is gemaakt.

  Weet je echt zeker dat die schoorsteen niet een schoorsteenconstructie erboven moet ondersteunen? Hoe heb je dat vastgesteld?
   

  De Bob

  • #3
  Als alles is weg gesloopt, is er altijd wel een manier zijn om de gaten te dichten met gipsplaat, dan dat stukje over stuken/aanhelen, en waarschijnlijk wel het hele plafond over sausen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu