Plafond badkamer stuken of alleen verven?

Nielsm

  • #1
Hi,

Ruim 2 jaar geleden heeft een aannemer onze badkamer verbouwd, helaas niet naar volle tevredenheid. Onder andere het plafond is langzamerhand slechter gaan worden. Gezien het feit dat ik deze aannemer niet meer vertrouw met klussen, heb ik besloten het (deels) zelf aan te pakken.

Deze foto geeft aan hoe het plafond was:


Door vocht is langzamerhand steeds meer verf gaan bladeren en zelfs naar beneden komen vallen.

Op advies van enkele schilderzaken ben ik begonnen alle slechte stukken los te schrapen. Dat heeft uiteindelijk geleid tot deze foto:


Verder heb ik al het kit weggehaald en de platen geschuurd met korrel 120. Over het algemeen heb ik dus redelijk kale gipsplaten die redelijk goed in elkaar overlopen.

In eerste instantie was ik van plan het plafond zo te schilderen met 10% verdund badkamerverf (speciaal voor vochtige ruimtes). Vervolgens opnieuw te schilderen met onverdund badkamerverf. Mij werd geadviseerd geen primers of voorstrijkmiddel te gebruiken.

Echter zijn er ook stukken die wat minder goed in elkaar overlopen. Bijvoorbeeld dit gedeelte:


Ik ben bang dat als ik dit schilder, je dit soort plekken blijft zien en hier ga ik me absoluut aan storen. Vandaar dat ik twijfel om de gipsplaten te laten stuken. Ik lees echter dat dit niet altijd kan (vanwege de groene vochtwerende platen), tenzij dit voorbehandeld wordt. Klopt dit? En waar zou deze voorbehandeling uit moeten bestaan? Wat is verder nodig om de gestuukte platen weer te kunnen beschilderen?

Raden jullie mij sowieso aan om de platen te stuken?

Bedankt voor jullie advies!

titel aangepast - mod
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Ik zou een dunne laag pleister aanbrengen. Met 1 emmertje kant-en-klaar stucmiddel kom je al een heel eind. Dan heb je meteen een goede basis voor je verf.

Wat voor verf gebruik je trouwens? Er is muur/plafondverf welke geschikt is voor vochtige ruimtes...
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu