Plafond badkamer isoleren

Vliegende Schot

  • #1
Wij zijn bezig een badkamer van 12m² te renoveren. Een gedelte van de kamer is onder een platte dak en, zo te zien, is niet geïsoleerd.
Wat zou het beste zijn - zelfs denk ik piepschuim; maar hoe dik. Moet ik het niet tegen de onderkant van het dak drukken om vocht te voorkomen?. Er komen ook inbouw spots in het plafond. Hoeveel vrije ruimte moet ik omheen laaten?
 

Fiesiekus

  • #2
Belangrijk is dat er een dampdichte laag tussen badkamer en isolatie is. Dit om condensatie tegen het houten dakbeschot te verhinderen. Verder is steenwol een efficiëntere isolator dan piepschuim bij gelijke dikte.

Over spotjes is al veel geschreven; gebruik de zoekfunctie.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Moet ik het niet tegen de onderkant van het dak drukken om vocht te voorkomen?
Nee, dat is zo ongeveer het slechtste wat u kunt doen, er dient ruimte te blijven tussen isolatie en dak, er moeten zoveel ventilatieopeningen zijn dat er tussen alle balken ventilatie is, anders loopt u grote kans dat het dak verstikt.
Houdt minimaal 3 cm vrije ruimte aan voor ventilatie boven de isolatie en natuurlijk, zoals Fiesiekus al schreef, dampdichte folie gebruiken, die moet tussen de rachels/balken en de eindafwerking zoals b.v. gipsplaat.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu