Plaatsen split airco

OOge

 • #1
Ik wil de buitenunit (zibro) op het plat dak plaatsen.
Mag ik de leiding door de schuine opstaande randen van het koepeltje op het dak doen? Leek mij een stuk makkelijker dan een gat met doorvoer te maken in het plat dak.
Evt kan ik een foto toevoegen van het koepeltje
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Ingmar89

  Specialist Verwarming
  • #2
  Er zijn niet echt eisen voor het tracé van zulke leidingen. De vraag is of je het goed waterdicht kunt afwerken.
   

  OOge

  • #3


  Ik dacht daar een geveldoorvoerklep op te zetten. Die plak ik met tixophalte of epdm vast. Pur ik dicht voor de tocht. Leek mij minder lekkage gevoelig als een gat in het dak boren.

  Goed idee, of toch gaatje in dak?
   

  Ingmar89

  Specialist Verwarming
  • #4
  Er zijn speciale doorvoeren voor op de markt. Die zijn prima af te dichten.
   

  XanderH

  Specialist Elektra
  • #5
  Ik zou gewoon een normale dakdoorvoer gebruiken. Deze zijn prima af te dichten, ze zijn hiervoor bedoeld... Dat lijkt me betrouwbaarder dan een geveldoorvoer op die plek maken, als er eens wat water op het dak blijft staan dan stroomt het waarschijnlijk eerder door jouw doorvoer dan over de rand.

  Plus je zou complicaties creëren waar je nu nog niet eens aan denkt. Wat als je die dakkoepel een keer wilt vervangen (daar zie je nu misschien geen aanleiding toe maar 1 hagelbui kan dat al veranderen)? Kun je meteen je airco opnieuw gaan aansluiten.
   

  OOge

  • #6
  Beter dus een gewone doorvoer. Ik weet niet wat er onder het dakleer zit, maar ga uit van beton/spouw/isolatie/plafond. Dan moet ik natuurlijk even een speciale boor/boormachine huren voor dit werk denk ik. Enig advies hierin.
   

  XanderH

  Specialist Elektra
  • #7
  Grote gaten in beton boor je het beste met een watergekoelde diamantboor.

  Dergelijke machines en boren kun je huren, maar let dan wel even op de bijkomende kosten voor slijtage van de boor, die kunnen wel eens hoger zijn dan de huurprijs.

  Je zou ook kunnen overwegen om een bedrijf wat zich specialiseert in betonboringen langs te laten komen, dan weet je van te voren waar je financieel aan toe bent.

  Maar dan zou ik wel eerst zeker willen weten hoe het plafond is opgebouwd... Als het dakleer/multiplex/isolatie/gips is dan heb je aan een accuboormachine met gatenzaag genoeg. ;)
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu