Plaats ontluchtingskraantje in convectorput

Roma

  • #1
Nadat de radiator in de convectorput in de kamer niet warm wilde worden, zijn wij thuis eerst alles gaan ontluchten. We hebben alle radioteren en verdeelplaatsen (stadsverwarming Lelystad) ontlucht op de radiator in de woonkamer na. Deze zit in een convectorput. Er gaat een rood ommantelde buis heen en een blauwe (rood=aanvoer=warm?)(blauw=afvoer=kouder?). In de put zien wij geen ontluchtingsmogelijkheid. Wel zien we op een plaats waar het aannemelijk zou kunnen zijn dat de ontluchting daar zou moeten zitten een M8 bout zitten.

De leidingen naar de convector put komen vanaf een verdeelpunt in de trapkast. Vanaf dit verdeelpunt gaan drie (x2) leidingen naar drie verschillende radiatoren. Twee leidingen worden wel warm, 1 blijft er koud. De twee andere radiatoren worden wel warm, die in de put blijft koud. Overigens is ook dit verdeelpunt ontlucht.

Nu zitten wij te denken aan een vastzittende luchtbel ergens in het verdeelpunt of in de leiding van het verdeelpunt naar de radiator in de convectorput.

Wie heeft een oplossing voor ons probleem opdat wij verder ook weer kunnen genieten van een aangenaam binnenklimaat. :?:

Bij voorbaat dank voor suggesties. Ofwel hier op het forum ofwel rechtstreeks (plaats ik ze zelf op het forum; marc apestaartje kleefstra punt nl) ofwel beide.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
De radiator in de put heeft geen ontluchter omdat deze waarschijnlijk het laagste punt is en het lucht vanzelf wel naar de verdeler zal lopen.
Zet de cv aan en draai alle radiatoren dicht behalve de convector in de put.

Nu zal deze ook warm worden en met een beetje geluk het lucht uit de leidingen persen.
 

Roma

  • #3
We gaan het proberen, maar euhh... wat is de volgende stap wanneer we geen geluk hebben????

vr.gr.
marc
 

Roma

  • #4
We hebben het geprobeerd, helaas zonder resultaat. Nog goede suggesties??? Het begint 's avonds toch wel behoorlijk fris te worden in de woonkamer, hoewel dat als de kinderen eenmaal in bed liggen ook wel aardige bijverschijnselen met zich meebrengt :wink:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Wanneer u zich even los kunt rukken van het aardige bijverschijnsel kunt u misschien een foto plaatsen van het verdeelstuk ?
 

H@ns

  • #6
De m8 bout rustig een slag losdraaien en de lucht laten ontsnappen.
Zodra je warm water voelt de bout weer vastdraaien.

Uiteraard niet geheel uit de schacht draaien!! als het niet werkt kun je de aanvoer wat los draaien om lucht te laten ontsnappen.

Zorg dat het water niet te heet is dus even af laten koelen tot een graad of 40
 

Roma

  • #7
Probleem "opgelost", dat wil zeggen. Het probleem is gevonden en moet niet in de hoek van lucht in de radiator of leidingen gezocht worden.

Het probleem zat in de thermostaatknop. Daarin zit een plunjer :?: , die een klep in de toevoerleiding moet openzetten of zo waardoor de radiator warm gaat worden. Dat ding werkte niet goed meer.

Inmiddels is er een afspraak gemaakt met een installateur om er een nieuwe thermostaat op te zetten.

Een ieder bedankt voor de tips etc. Mogelijk dat ik wat vaker op dit forum kom rondneuzen, want we hebben verbouwplannen
 

Pepjo

  • #8
Mooi dat het is opgelost, en vraag rustig verder ivm de verdere plannen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu