Plaats mechanische ventilatie punten

Ruudlubbers

  • #1
Goedeavond,

Net dit forum ontdekt en ik hoop hier veel te leren!

Op dit moment word mijn huis gebouwt en zal ik hier wel eens een vraag stellen om technisch inzicht te krijgen. Nu heb ik de tekeningen gekregen van het huis met daarop o.a. de mechanische ventilatie.

Waar moet deze zitten, bij bijvoorbeeld een wc. Moet deze zo dicht mogelijk bij de deur zitten of juist aan de andere kant tegen de muur aan? Dit zelfde geldt natuurlijk ook voor bijvoorbeeld de badkamer.

Hoop graag spoedig een reactie ivm op tijd voor akkoord tekenen van de tekening.

alvast bedankt!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Dit forum is bedoeld voor adviezen over het zelf uitvoeren van klussen of reparaties, niet om te bepalen of een tekening van een nieuw te bouwen huis wel of niet aan eisen voldoet.

Je zou zelf eens kunnen kijken op sites betreffende (bijv.) het bouwbesluit, zie daarvoor Websites bouwvergunningen en andere bouwinformatie.
 

Ruudlubbers

  • #3
Hallo Kees,

Ik besef heel goed dat dit een klusforum is, echter ik heb het bouwbesluit proberen te lezen, het zijn 257 blz en ik kom er niet aan uit... er staat wel van alles over hoeveel er minimaal moet worden ververst enz maar niet over de plaats dus vandaar mijn vraag.

Ik heb gewoon het technische inzicht niet.

groeten,

Ruud
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
De architect is iemand die er naar mijn mening verstand van heeft, u zult toch op hem moeten vertrouwen want zoals Kees al schreef is het forum niet voor deze zaken maar alleen voor hulp bij het zelf klussen.

Slotje dus.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu