Pir platen onder kepers plaatsen als isolatie schuin dak

Nborn

  • #1
Op dit moment kijk ik tegen de dakpannen aan van een schuin dak.
( jaren 30 huis)

Ik wil deze ruimte nu gaan isoleren met Pir platen. Deze wil ik aan de onderkant van de Kepers ( of tussen de keepers) plaatsen. Daarna afwerken met gipsplaten.

Nu heb ik gelezen dat er eigenlijk eerst een onderdak moet komen en daar achter de isolatie.

Mijn vraag nu is of ik alleen met de PIR platen kan werken of dat het toch beter is om eerst een onderdak te maken en te isoleren met glaswol.

Gr. N.Born
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Lijkt mij niets mis mee. Als je PIR neemt met een aluminium cachering kan er weinig gebeuren met die plaat. Ik weet niet of er een truukje is om tijdens het aanbrengen van die platen de naden dicht te krijgen met een kit of schuim, zodat er bij eventuele lekkage of stuifsneeuw minder kans is op lekkage.
Een onderdak is natuurlijk beter maar wellicht als de pannen een keer worden vervangen kan je alijd nog een kunststoffolie aanbrengen.
De voor-en nadelen van schuim of wol zullen je wel bekend zijn.
 

Nborn

  • #3
De PIR platen wil ik tegenelkaar vastmaken met pur schuim er op te spuiten en dan tegenelkaar aandrukken.

N.Born
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Ik zie niet voor me hoe je dat zou moeten doen. PUR schuim heb je in veel soorten maar die types die gigantisch uitzetten lijken mij niet er handig om toe te passen. Ik zie dan toch meer in een streep bruislijm uit een 350ml koker.
 

Tiho

  • #5
De pur blijft waarschijnlijk niet eens hangen, dat zou een grote knoeiboel worden mi.
 

Pirke

  • #6
Er zit een mes en een groef aan die platen. Als je die gebruikt kun je daarna met alu=tape de zaak aftapen. Moet je wel netjes kunnen werken en zuiver. Op stof houdt die tape niet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu