PIR dakplaten; geluidsisolatie verbeteren

Bigspinder

 • #1
Goedendag allen.

Ik heb een klushuis gekocht en ga de verdieping (zadeldak) aftimmeren en kamers realiseren. Huidige dakopbouw is met PIR-platen en daarop dakpannen. Warmte-isolatie is prima, echter wil ik meer geluidsisolatie aan de binnenzijde tegen deze platen plaatsen. Vermoeden is dat rockwool+gips problemen oplevert met vocht tussen beide isolatielagen (is dit juist?). Welke opties zijn er? Hard isolatiemateriaal op de platen lijmen? Of bijv. Polypress SG platen?

Gewenste afwerking aan binnenzijde is gipsplaten en daarna stuken.

Dank voor het advies.

Martijn
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Marcn88

  • #2
  Voor geluidswering blauwe gipsplaten nemen
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #3
  Wat voor geluid? Waar komt het vandaan?
   

  Bigspinder

  • #4
  Van buiten :wink:
  Woning staat aan de doorgaande weg.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  Een zolder is wat geluid betreft zo lek als een mandje. De aansluitingen van hout en metselwerk zijn een en al kier. Daar zou ik mee beginnen. Het resultaat zou tegen kunnen vallen omdat die geluidslekken vergeten zijn.
   

  Bigspinder

  • #6
  Eerst quote was overbodig - mod

  De kopgevels moeten nog geïsoleerd worden en dat zal zeker verbetering geven.
  Wat betreft het dak: je kijkt nu tegen de gladde witte (spaan)plaat van de isolatieplaten aan en dat vinden we niet mooi, dus we willen hier sowieso al iets tegenaan monteren, dus waarom dan niet direct geluidsisolatie ertussen?
  Voor geluidswering blauwe gipsplaten nemen
  Gyproc Db platen? Is het verschil noemenswaardig tov normale gipsplaten? En kunnen deze gelijmd worden op de gladde witte spaanplaat van de Pir?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu