Pijp door schoorsteen

De echte leek

  • #1
Wij zijn wat in verwarring....
We willen een flexibele pijp door de schoorsteen laten zakken (deels oude schoorsteen, deels gasbetonblokken) naar een houtkacheltje (15cm).
Onderin maakt de schoorsteen een kleine verschuiving naar links dus de pijp zou eerst een beetje naar links en dan naar voren gebogen moeten worden.
Er zijn een paar mensen voor een offerte langsgeweest maar ze vertellen ons verschillende dingen;
-Enkelwandige pijp is ook goed want die kan makkelijker gevormd worden in de bochten. (voor deze variant hoeven we niet te breken)
-Een dubbelwandige pijp is nodig, en dan een t-stuk en twee hoeken (wel breekwerk en de vraag of hier genoeg ruimte voor is in de smalle schoorsteen)
-Een pijp van 13 cm is goed genoeg en dan een verloopstuk aan het eind.
-Een pijp van 15 cm is noodzakelijk.
-Korrels er omheen.

Wat vinden jullie van deze adviezen?
We willen het veilig doen maar ook geen overbodige dingen doen voor een kachel die we alleen voor de luxe af en toe zullen branden.

Vriendelijke groet,

Charline
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #2
Wat voor een kachel komt er onder , wat is de lengte van je kanaal. de vraagstelling is een beetje lastig , eerst heb je het over flexibel ,dan over enkelwandige pijp ,en dan over dubbelwandige pijp. of wordt er bedoeld enkelwandige flexibel ,of dubbel gewikkeld flexibel .sommige bedrijven hebben houten klossen, die ze aan het flexibel kunnen vastzetten, past de houten klos dan past meestal ook het flexibel. misschien is het makkelijker om een paar fotos te plaatsen.
 

De echte leek

  • #3
Het gaat om een flexibele rvs-pijp, enkelwandig of dubbelwandig, dat is de vraag.
De lengte is 9 meter en hij wordt aangesloten op een houtkacheltje.

Zowel 13 als 15 cm dik kunnen door de schoorsteen, 13 is wellicht iets makkelijker te plooien in de bocht onderin, is er een reden waarom 15 cm de voorkeur zou moeten hebben?

En is er een zware reden waarom de flexibele pijp niet met een bocht zou mogen (geen 45 graden maar de helft daarvan ongeveer) en er met een t-stuk gewerkt zou moeten worden.

Kortom, voor ons zou een flexibele enkelwandige (want flexibeler) pijp zonder t-stuk het makkelijkst zijn maar ik wil geen onveilige keuzes maken.
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #4
Wat voor een kacheltje? dit is van belang om te zien of je met 13 cm kan volstaan of 15 cm moet hebben. een rvs slang zo ver buigen dat je geen t stuk nodig hebt ,lukt inderdaad niet met een dubbel gewikkelde slang ,die is daar veel te stug voor .ook wil die slang met inzetten nog wel eens beschadigen[ de lammelen van de gladde binnenkant ,willen bij te veel plooiing, buiging nog wel eens gaan openstaan.] ook zou ik de slang niet rechtstreeks op de kachel aansluiten.hoe meer een slang in een bocht zit hoe sneller de kans dat ie daar stuk gaat.[ dan heb je dat t stuk waarschijnlijk zo ie zo nodig]?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu