Piepjes in vrieskast Bosch

W. Nijsse

  • #1
Onze al wat oudere vrieskast Bosch GSA 2112 produceert de laatste dagen om de 35 minuten enkele korte pieptoontjes binnen een seconde. Zo te horen komt dit vanonder de kast uit de buurt van de compressor. De kast functioneert nog wel. Is dit het begin van het einde? Wie kan ons informeren?
zeeuws meisje
 

Theo4620

  • #2
Hallo,
kijk eens aan de achterkant bij de compressor rubbers en/of er geen leiding ergens tegenaan schuurt.
tip: met schroevendraaier tegen het onderdeel en dan met je oor tegen het handvat van de schroevendraaier (moet wel een kunststof handvat hebben!)
 

W. Nijsse

  • #3
Bedankt voor je reactie, maar het komt niet van een schurende leiding o.d. Het geluid komt zeker uit het elektrische circuit, precies om de 35 minuten. Mijn gedachten gaan naar een oorzaak in de thermostaat of in een relais o.d. De vrieskast (21 jaar oud) functioneert nog uitstekend en ik wil graag weten of ik al een nieuwe moet bestellen voordat de oude nu kapot gaat. Zijn de piepjes soms een voorbode van een defect? De piepjes (ze hebben hetzelfde karakter als het alarmsignaal, maar zijn dan alleen veel zachter) hinderen verder niet irritant voor ons.
Hebben meer mensen deze of soortgelijke ervaringen?
Bedankt door zeeuws meisje
 

Theo4620

  • #4
Hallo,
het elektrisch circuit is allen een start relais en een compressor en een mechanische thermostaat meer zit er niet ,
in mooi laten gaan allen aan een nieuwe denken als er rechts bovenin een ijsklomp komt dat is het beging van het einde
groet en fijne jaarwissel gezond 2011
 

W. Nijsse

  • #5
Bedankt Theo voor je reactie. Je zult begrijpen dat ik de herkomst van de piepjes niet snap. Maar de vriezer werkt nog steeds goed en ik ga de piepjes nu maar voor lief nemen.
Voorlopig kopen we geen nieuwe kast en wachten we verdere ontwikkelingen af. IJsklompen in de vriezer zijn er ook niet. Dat zullen we uiteraard wel goed blijven controleren.
Beste wensen voor het jaar 2011.
Zeeuws meisje
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu