Pelgrim GVW556RVS/P01 error piepjes water niet afpompen

AdjeOnline

  • #1
Ik heb last van hetzelfde euvel. Apparaat geeft error piepjes dat hij zijn water niet kan afpompen maar dat doet hij prima. Hij blijft echter doorpompen en 'weet' niet dat al het water al weggepomt is en hij verder kan gaan met z'n programma.
Heb de vaatwasser (een pelgrim GVW556RVS/P01) al helemaal uit elkaar gehad, maar kan nergens een logische sensor vinden. Ik snap alleen de werking van de soort vacuüm schakelaars niets linksvoor. Deze zijn (twee stuks) verbonden met het waterreservoir onderin de machine. Die waar je tegenaan kijkt onderin de vaatwasser.

Iemand enig idee hoe dit op te lossen en welke sensor dit zou kunnen zijn?

Thanks
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Controleer maar weer je stijgbuis aansluiting die je eerder in mei van dit jaar heb vastgezet.
Zo te horen is de pijp nu echt helemaal door en sijpelt er langzaam water naar beneden.
 

AdjeOnline

  • #3
Hey S.oldeerbout,

Die errorcode geeft 3 piepjes ;) Heb ik natuurlijk direct naar gekeken maar die houdt het nog prima, en geen water in de onderbak.
Heeft waarschijnlijk te maken met de vaccuum schakelaars rechtsonder. Na wat prutsen werkte de vaatwasser weer. Na het halve programma ineens de aardlek eruit grr... ik en die vaatwasser worden geen vrienden... Geen idee waar ik nu moet gaan kijken.. Maar even een nachtje afwachten, misschien is er iets nat geworden..
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
Dat klopt dan niet met je openingsvraag.
2 piepjes is dat het toestel niet kan afpompen.
3 piepjes is waterlekkage naar de echte onderbak.

Dus even diep ademhalen :)

Aangezien je nu dus ook een aardlek heb en ik vermoed dat je een code I20 hebt is er waarschijnlijk water op het verwarmingselement gekomen.
In bijna alle gevallen is de stijgbuis langzaam aan het lekken op de plek welke jij eerder heb gerepareerd.
 

AdjeOnline

  • #5
Klopt, ik had 3 piepjes met die stijgbuis destijds, maar ik heb er nu 2. Apparaat denkt dat hij niet kan afpompen. (maar hij pompt hem prima en snel leeg) Dus ik dacht dat de sensor die aangeeft dat hij leeggepompt is, stuk was. Waar zit het verwarmingselement eigenlijk? Die ben ik niet heel herkenbaar tegengekomen., Zit die vast aan de stijgbuis onderaan met een rubber ertussen? Er is vanmiddag inderdaad wel een klein beetje water door dat lekpunt heengekomen toen ik er tegenaan stote..Kwestie van laten drogen? Of einde verhaal?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #6
Ja als je de pijp volgt dat zit het element daaronder.
Dus lekt hij precies op het element.
De connector losmaken en 10 minuten met een haarfohn warmstoken inclusief het stekkertje.
Je kan beter een nieuwe stijgbuis monteren want je blijft hem uitbouwen.
 

AdjeOnline

  • #7
Top! Thanks voor je hulp.. morgen ga ik dat hok weer uitbouwen.. :)
 

AdjeOnline

  • #8
Nou.. een paar dagen verder en een hoop geknutsel..

Nieuwe standpijp besteld en geinstalleerd. Ook het steeds afpompen is voorbij, maar nu geeft het verwarmingselement nog steeds kortsluiting. Een half uur met de fohn werkt niet, vandaag de hele dag op de vwerwarming maar na opnieuw inbouwen helaas weer kortsluiting. Echter pas na een behoorlijke tijd in het programma terwijl het water dan al goed warm is (50 graden +)
Nadien even stekkertje losgetrokken van verwarmingselement en dan draait ie weer prima. Dus daar ligt het euvel nu. Ik dacht dat die verwarmingselementen wel redelijk simpel in elkaar zaten... Iemand nog een oplossing om deze te fixen? Thanks..
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu