Piepend geluid Siemens vaatwasser

Roman_M

  • #1
Onze inbouwvaatwasser van Siemens (E-nr: SE54560EU/12) werkt op zich prima en is steeds schoon gehouden.
Hij is alleen niet meer fluisterstil. Zodra het programma in werking treedt maakt hij een wat zingend geluid, een beetje alsof er een V-snaar aanloopt.
Wie weet wat dit zou kunnen zijn en hoe we dit kunnen verhelpen?

P.S. In de 6 jaar dat we hem nu gebruiken heeft hij maar 1 keer problemen gegeven toen de verwarming niet meer werkte. Dankzij dit forum hebben we zelf het contactpunt op de printplaat hersteld en nu werkt hij al weer vele maanden goed. Bedankt!
 

Co de Witgoedman

  • #2
Het lijkt op het drooglopen van de waaier van de motor, gebruik tijdelijk eens wat minder zeep.
 

Wasmannetje

  • #3
Probeer eens een druppel of 4 a 5 wasmiddel wat u gebruikt als u met de hand afwast, gewoon in de deur druppelen en dichtdoen, kan zijn dat sommige onderdelen waar het water doorheen stroomt wat stroef zijn geworden door de zuinigheid en wasmiddelsoorten, en nogmaals niet te veel dit schuimt namelijk heel erg in de vaatwasser.
 

Flater

  • #4
Wij hadden hetzelfde probleem bij een Bosch. Van een monteur van Bosch hoorden we dat het te maken kan hebben met de instelling van de waterhardheid. Als je die lager zet wordt minder regeneratie-zout toegevoegd, waardoor de pomp beter loopt. We gebruiken nu vaatwastabletten en hebben nooit meer last gehad.
 

Wittenico

  • #5
Bosch adviseert als de waterhardheid een normale waarde heeft, om dan helemaal geen zout te gebruiken.
 

Chip-pie

  • #6
Het kan zijn dat de bovenste sproeiarm piept, haal de sproeiarm eruit en laat het apparaat eens leeg draaien in een normaal programma. Is de piep weg dan ligt het aan de sproeiarm dit kan verder geen kwaad, het plastic wordt op den duur wat week. Anders moet er gewoon een nieuwe sproeiarm gemonteerd worden.
 

Bubu

  • #7
Dit probleem heb ik ooit eens gehad met een enkele maanden oude afwasmachine. De oorzaak was dat ik de afwas afspoelde voordat ik het in de machine stopte. Het klinkt vreemd, maar hoe vetter hoe beter. Laat de machine 1 of 2 keer een programma draaien met een ontzettend vette pan erin zonder zeep en gebruik in het vervolg inderdaad minder zeep. Succes en laat even weten of dit het probleem heeft opgelost.
 

Janavg

  • #8
Test het maar door de bovenste sproeiarm te blokkeren. Ik blijf bij het idee van witte dat het de bovenste sproeiarm is.

jan
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu