Raar trillend geluid digitaal Boretti klokje (met filmpje)

ro0llo

  • #1
Onze Boretti een raar geluid in de volgende gevallen:
- Bij het volledig uitschakelen en opnieuw inschakelen, en het klokje opnieuw moet worden ingesteld.
- Wanneer je de timer stand gebruikt die de oven automatisch afzet na het vestrijken van de tijd. Niet tijdens het aftellen maar het moment dat die klaar is.

In beide gevallen stopt het wanneer ik terug schakel naar handmatige modus (2e en 3e knopje tegelijkertijd indrukken). Wie weet wat het is?

Ik heb een filmpje op youtube gezet zodat jullie het kunnen horen. Lijkt een beetje op een oude koelkast.

 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Heb je het alarmsignaal niet per ongeluk op een ander weksignaal gezet?
In een handleiding voor een Boretti fornuis 'Majestic' die veel op het getoonde model lijkt kwam ik de volgende zin tegen:

1680788359464.png


Het kan waarschijnlijk vrij snel gebeuren dat de — knop wat langer ingedrukt gehoden wordt en daardoor het geluidssignaal wijzigt.
Ik heb er niets in gelezen over het uitzetten van het signaal, maar misschien is één van de geluidsstanden gewoon 'geen signaal'.

Dat alles in de veronderstelling, dat de gevonden handleiding voor jouw model geldig is, je hebt niet aangegeven welk model je hebt.
De klok in de handleiding leek wel veel op die van jou, voorzover zichtbaar op de video.

En anders toch maar even een berichtje sturen naar de importeur (klik hier voor contactformulier), ik neem aan dat een bedrijf dat dergelijke luxe fornuizen bverkoopt, daar ook wat service aan koppelt.
 

ro0llo

  • #3
Hoi, dank voor reactie. Het is niet 1 van de geluidsignalen die allemaal varriaties van piepjes zijn. Daar ben ik al doorheen geklikt. Als het geluidssignaal afgaat hoor je dat dwars door dit rare geluid heen zeg maar. Dus die had ik al uitgesloten.
 

ro0llo

  • #4
En bedankt voor de tip van de leverancier. Ik heb contact opgenomen. Het fornuis stond al in onze woning die we recent gekocht hebben. Vandaar dat ik het typenummer niet precies weet.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Typenummer staat bij fornuizen (van allerlei fabrikanten) vrijwel altijd in de deuropening van de oven of op de deur zelf. En anders achterop het apparaat, maar dat zal lastiger te bereiken zijn. Ook de fabrikant zal het typenummer graag willen weten, ze hebben meer dan één model fornuis geproduceerd!
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #6
Vermoed dat het klokje vervangen moet worden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu