Help - oven (whirlpool amw 840) ronkend geluid

Henry5876

  • #1
Goedemiddag,

Een tweedehands combi oven (model whirlpool amw 840) heb ik zojuist ingebouwd in mijn keuken. Bij het testen kom ik erachter dat de oven een vervelend 'ronkelend' geluid maakt, het lijkt bijna alsof er een auto stationair draait.

Zie dat het niet mogelijk is op het forum een filmpje in te voegen, dus heb een filmpje van het geluid even op youtube geplaatst (via deze link).

Heeft iemand enig idee wat dit geluid zou kunnen veroorzaken en hoe / of het is op te lossen?

Eeuwige roem voor het juiste antwoord.

Verneem graag!
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
Ik denk of het draaiplateau met motortje onderop of de waaier van de fan voor de hetelucht. Belangrijk is dus dat je aangeeft op welke standen hij deze herrie maakt. En alleen als hij aan staat of ook tijdens het afkoelen als hij uit wordt geschakelt ?
 

Henry5876

  • #3
Dank voor je reactie!

Voor zover ik weet (en kan zien) zit het draaiplateau goed. Deze draait ook gewoon normaal rond en trilt niet. Heb wel sterk het vermoeden dat het geluid uit de onderkant van de oven komt (in de buurt van het draaielement?). Het geluid is zowel bij de magnetron- als bij de ovenstand. Ik denk dat ik de oven er zo weer even uit haal en open schroef, kijken of ik daar iets zie wat los zit of wat het geluid zou kunnen veroorzaken. Verder nog tips / adviezen?

Bij het afkoelen is er geen geluid en bij uitschakelen ook niet.

Ook goed om te weten overigens, het opwarmen gebeurd naar behoren - oven is zo warm!
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #4
Dan is het enige mechanische wat het kan zijn volgens mij je draaiplateau motor met asje e.d dat die toch ergens tegenaankomt misschien is de onderkant verbogen met transport want daar zit het motortje opgeschroeft. Tevens het enige mechanische onderdeel in de bodem. Er zit geen draaielement. Alle elementen zijn gewoon vast maar achterin wel een fan die de hetelucht rondblaast. Echter is die niet actief met magnetron stand.

Tussen het draaiplateau en de bodem hoort wel een geleider met 3 wieltjes ik ga ervan uit dat je alles hebt. Tevens een nokje wat op het asje zit dat precies in de uitsparing van het glazen draaiplateau valt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu