Philips Hue in de badkamer: kan dat?

IAmRenzo

  • #1
Onze badkamer wordt verbouwd en omdat de inloop douche muren heeft aan drie kanten is dit vrij donker. Er zal dus een spot moeten komen in de 'cabine'. Totaal komen er 6 inbouwspots. Ik zou graag Philips Hue verplichting hebben in de hele badkamer. Maar ik weet niet of dit allemaal mogelijk is... Bestaan er GU10 spots die een IPx7 of IPx5 rating hebben? Of heeft Philips wellicht eigen Hue armaturen met verlichting?

Er zijn zoveel opties, wel of niet met GU10, wel of niet zwakstroom, wel of niet met een IP-rating, ... Wat zijn de opties? En gaat het om zone 0 of zone 1 (als je een spot in de cabine hebt)?
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het eerste waar je naar moet gaan kijken is de inbouwdiepte: hoeveel ruimte heb je in je plafond? GU10 gaat al snel richting de 10 centimeter.
 

IAmRenzo

  • #3
Er komt een verlaagd plafond dus dat is geen probleem. Het gaat om de spits zelf.
 

JaapD

  • #4
Philips heeft een serie die IP65 (straalwatereicht) is. Deze heet "Elisa" of "Lais". Als je onvoldoende inbouwdiepte hebt (zoal ik), dan kun je elke vlakke dimbare spot pakken en een losse zigbee dimmer kopen welke je met een puls of draaiknop aan kan sturen.
 

Rick diy

  • #5
Zal niet meer relevant zijn voor de topicstarter, maar wellicht voor anderen die dit probleem hebben. Ik heb het opgelost met Mondo inbouwspots. Dit zijn Zigbee spots die Hue compatible zijn. In de realiteit werkt het uiteraard niet net zo fijn als Hue spots en moet je kleuren vaak handmatig aanpassen in je scenes, maar verder zijn het wel spots die je in een laag plafond kwijt kan. Inbouwhoogte is 35mm (had ik nodig omdat ik anders geen ruimte meer had ind e dakkapel voor zonwering).
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
3
Gerelateerde onderwerpen
Lekkende wc Philips

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu