Philips Airfryer stinkt

Robbie's

  • #1
We hebben een paar jaar een Philips Airfryer XXL en bij het gebruik ruik je hem goed de laatste tijd. Vandaar ..verplaatst naar garage maar daar ruik je hem nu ook goed. Volgens mij kan ik in die fryer toch geen luchtfilter oid vervangen of vergis ik mij?
 

Duschlampe

  • #2
Wat dacht je van dat ding eens fatsoenlijk schoon te maken? Volgensmij ben je verward met de term AIR-fryer want het is gewoon een trendy marketing name. Een airfryer is gewoon een hete lucht oven op smaller formaat.
 

Robbie's

  • #3
Denk je dat we dat niet doen? :lol: Uiteraard halen we wekelijks dat ding uit elkaar en maken alles schoon... het lijkt alleen dat het apparaat de lucht niet meer goed kwijt kan. Vandaar de vraag.
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #4
Ik heb wel eens gekeken of je ze open kunt maken om eea beter schoon te krijgen, maar dan vrees ik dat je dat ding tot op de laatste schroef moet open draaien.
 
  • Like
Waarderingen: Robbie's

Ijssel87

  • #5
Verplaatsen haalt natuurlijk niet het probleem weg, dat die in een andere ruimte ook stinkt lijkt me nogal logisch.

Is die niet gewoon door vet helemaal vervuild van binnen? Als ik kijk hoe die mandjes er na een jaar uitzien, ook niet meer schoon te krijgen. Zal vast verschil zitten in een goedkope of dure maar denk om eerlijk te zijn dat t apparaat gewoon afgeschreven is.
 

Robbie's

  • #6
Verplaatsen zorgt er in ieder geval voor dat het niet meer ruikt in de keuken... Binnenkant is gewoon netjes schoon en houden we ook schoon. Ik ga kijken of ik hem open krijg zo niet kopen we een nieuwe.
 

Lampje45

  • #7
En wij maar klagen dat de handleidingen te weinig gegevens bevatten om iets zelf te repareren
Nu krijg ik meer de indruk dat Philips de handleiding zo zorgvuldig en uitgebreid heeft gemaakt dat het te overweldigend wordt om dan maar helemaal geen gebruiksaanwijzing meer te lezen.
En ja, zo is vanwege de perfecte handleidingen die er daardoor in Amerika de standaard werden, ook de term RTFM uitgevonden. Want er werd nogal eens geantwoord met deze term.
En ja als ik nauwkeurig de gebruiksaanwijzing lees, dan kan ik eigenlijk helemaal niets meer toevoegen.
En wil je dan ook adviseren om de handleiding eens nauwkeurig te volgen.
 

Robbie's

  • #8
In the RTFM stond niets wat mijn probleem kon oplossen. Vandaar de posting op dit forum. Of je hebt een andere handleiding dan ik bij mijn machine geleverd heb gekregen.
 

Lampje45

  • #10
Schoonmaken

Waarschuwing

•• Laat de mand, de pan, de vetverminderaar en de binnenkant van het apparaat volledig afkoelen voordat u begint met reinigen.

•• Haal de vetverminderaar uit de pan met behulp van een tang met rubberen uiteinden. Doe dit niet met uw vingers, aangezien de hete olie of het hete vet zich onder de vetverminderaar verzamelt.

•• De pan, de mand, de vetverminderaar en de binnenkant van het apparaat hebben een antiaanbaklaag. Gebruik geen metalen keukengerei of schurende schoonmaakmaterialen om te voorkomen dat de antiaanbaklaag beschadigd raakt.

Maak het apparaat na ieder gebruik schoon. Haal na elk gebruik olie en vet van de bodem van de pan.

1 Druk op de aan-uitknop ( ) om het apparaat uit te schakelen. Trek vervolgens de stekker uit het stopcontact en laat het apparaat afkoelen.

Tip

•• Haal de pan en mand eruit als u de Airfryer sneller wilt laten afkoelen.

2 Haal de vetverminderaar uit de pan met behulp van een tang met rubberen uiteinden. Haal het gesmolten vet of de olie van de bodem van de pan.

3 Reinig de pan, de mand en de vetverminderaar in een vaatwasmachine. U kunt ze ook reinigen met warm water, afwasmiddel en een niet-schurend sponsje (zie de ‘schoonmaaktabel' ).

Tip

•• Als er voedselresten aan de pan, de vetverminderaar of de mand vastzitten, kunt u deze 10 tot 15 minuten in heet water met afwasmiddel laten weken. Het weken maakt de voedselresten los, waarna u deze gemakkelijk kunt verwijderen. Gebruik een afwasmiddel dat olie en vet kan oplossen. Als er vetvlekken op de pan, de vetverminderaar of de mand zitten en u deze niet met heet water en afwasmiddel hebt kunnen verwijderen, gebruikt u een vloeibare ontvetter.

•• Indien nodig kunt u voedselresten die vastzitten aan het verwarmingselement verwijderen met een zachte tot middelharde borstel. Gebruik geen staalborstel of een harde borstel, anders kunt u de beschermlaag op het verwarmingselement beschadigen.

4 Veeg de buitenkant van het apparaat schoon met een vochtige doek.

Opmerking

•• Zorg ervoor dat er geen vocht achterblijft op het bedieningspaneel. Droog het bedieningspaneel met een doek nadat u het hebt schoongemaakt.

5 Maak het verwarmingselement schoon met een schoonmaakborsteltje om etensresten te verwijderen.

6 Maak de binnenkant van het apparaat schoon met warm water en een niet-schurend sponsje.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #11
In die handleiding staat m.i. geen enkele wijziging om het apperaat te demonteren en een grondig schoon te maken.

bij een airflyer nog nooit geprobeerd
Maar ervaring met ander apparaten zoals frituur en oven is dat het bijzonder moeilijk is om ze echt schoon te maken omdat het vet op een gegeven moment zich als een soort vernis gaat gedragen
En niet meer echt wil oplossen
meestal veranderd het in een soort kauwgum als je middelen echt lang laat inweken.
 

Lampje45

  • #12
Dan zou ik je toch eens willen wijzen op de dasty ontvetter op vele punten te koop
Wel plastic handschoenen aandoen want het vet krult op alsof het met afbijt behandeld wordt.
 

Robbie's

  • #13
Je bedoelt het goed maar je refereert naar een handleiding die ik lang heb gevolgd en ook Dasty van Wi.ra gebruiken we. Denk gewoon dat er een filter zit die lekker vol zit. We bakken er vnl. Patat in.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #14
Ik snap dat niet, wij hebben zo'n ding al wel een jaar of 10, dan wel geen Philips maar een Proficook met een inhoud van 5,5 liter.
Deze wordt vrijwel dagelijks gebruikt, is het niet voor broodjes bakken dan wel voor kip bakken of een klein taartje bakken en ook dagelijks gegrilde aardappeltjes of 's avond laat bakt onze zoon er regelmatig frikandellen ed. in.
Mandje uit de bak halen, beide onder de warme kraan schoonspoelen en hij is weer gereed voor gebruik en alles ziet er nog steeds uit als nieuw.
Dus niets moeilijk schoonmaken oid. gewoon warm water en soms een afwasborstel en klaar.
 

Robbie's

  • #15
Vandaar de vraag op het forum..... we houden hem goed schoon maar toch ruik je hem de laatste tijd veel meer. Ik heb ook geen idee wat het is. Ik kan ook niet meer doen dan mandje, draai ding onderkant en de bak waar mandje in zit schoon houden.
 

Lampje45

  • #16
Als extra nog een pagina van Philips over het schoonmaken:
Schoonmaken airfryer

en als extraatje om luchtjes te absorberen plaats het apparaat eens in een vuilniszak en plaats een schaaltje met azijn in de fryer, dicht knopen en lekker een paar dagen laten staan.
Zo heb ik ooit een "bedorven vriezer" van zijn vieze luchtjes weten te ontdoen.
 
Laatst bewerkt:

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #17
Draai ding aan de onderkant zegt me niets.
Deze hebben wij
proficook friteuse.jpg


1700W en 5,5L inhoud en daar zit dus alleen maar een bak met mandje in en verder niets.
(het doorzichtige schuifje op het handvast kun je verschuiven en daar zit de ontgrendel knop onder)
Moet wel zegen dat wij er nooit patat in maken omdat wij die uit de gewone friteuse veel lekkerder vinden.
Wel heel veel aardappelen als gekruide aardappelen, zweedse aardappelen enz. kippenpoten en daar wordt hij vrijwel dagelijks voor gebruikt.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #19
Lampje45 schreef:
Ik heb hier nog een leuke site gevonden
Grapje, en gij geleuf da.
Als hij echt een goed filmpje had willen maken moet het de beelden die je ziet op ongeveer 3:31 nog een keer laten zien maar dan na zijn poetsen.
 

Lampje45

  • #20
Hij heeft toch heel duidelijk gemaakt dat vele malen aan gebakken troep toch moeilijk te verwijderen zijn?

En ja, dan ben je wel verplicht vieze zwaardere en chemische middelen te gebruiken.

Ik denk dat de boodschap hier heel helder is: een airfryer is geen frituurpan, die je de volgende keer gewoon weer aanzet en verder gaat met waar je gebleven was.
Hij moet dus gewoon net als bij een gewone pan elke keer volledig worden schoongemaakt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu