Philips koelkast stopt niet met koelen

Avorselman

  • #1
Hoi,

ik heb het forum al afgezocht maar kan eigenlijk net niet het antwoord vinden op mijn vraag.
Ik heb een Philips koelkast. Op het type plaatje staat ARF 653 maar ook ARB 503/PH. Hij zit in mijn keuken en zal vrij oud zijn (ik schat een jaar of 15 tot 20). Sinds een paar dagen stopt hij niet met koelen. Als ik het goed gelezen heb, is dan de thermostaat vaak kapot. Nu heb ik gekeken waar dat ding moet zitten maar kan hem niet goed vinden. Vanaf het lampje en de schakelaar gaan er twee kabels naar de achterkant van de koelkast. Een dikke en een dunne. Dit loopt naar het koelgedeelte toe. De dikke kabel gaat direct door de achterwand naar de achterkant van de koelkast. De dunne verdwijnt achter de koelplaat. Vanuit de achterwand komt nog een dikke leiding. Deze verdwijnt ook achter de koelplaat. Nu heb ik een aantal vragen:

1) Wat is wat en wat moet ik vervangen.
2) Welk type moet ik nu hebben zodat het bij mijn koelkast past.
3) Is mijn analyse wel goed, is het wel de thermostaat die kapot is, of is er meer aan de hand.

Wat nog belangrijk is om te weten. Het huis staat te koop dus ik wil er niet al te veel geld aan kwijt zijn. De kans is aanwezig dat een nieuwe eigenaar er helemaal een nieuwe keuken in stopt.

Bij voorbaat dank.
A.J. Vorselman
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Hij stopt dus niet met koelen, dan zal het in de koelkast zo ongeveer moeten vriezen.
Als de temperatuur normaal is zal er een lek in het koelsysteem zitten, dat is soms te repareren maar meestal niet, het is ook een prijzig grapje.

Als het vriest in de kast is de thermostaat defect.
Is de temperatuur te hoog dan is het koelsysteem defect.
 

Avorselman

  • #3
Dankjewel.

dan is het dus de thermostaat. Ik heb onderhand een komkommer waar je iemand een gat mee in het hoofd kunt slaan. Temperatuur is dus echt niet goed. Vooral achterin de koelkast is het erg koud.

Hoe kan ik er achter komen welke thermostaat ik dan moet kopen ter vervanging. Ik kan mijn koelkast namelijk nergens terugvinden op internet. Ook niet op de site van de fabrikant (philips)
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Schrijf de nummers van de koelkast even op en ga naar een onderdelenzaak, zij kunnen zo de juiste thermostaat opzoeken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu