Perilex aansluiting, maar kookplaat heeft 3 snoeren

Henriette46

  • #1
We hebben een nieuwe keramische kookplaat gekocht van Wirlpool. Onze vorige kookplaat had 5 snoeren in de aansluiting en er zit achter de keukenkastjes dan ook een aansluiting voor een perilex stekker. Ook zitten er 2 groepen in de meterkast voor de kookplaat. Deze nieuwe kookplaat heeft alleen een bruin en blauw snoer en een groengele voor de aarde. Ik heb al even een gewone geaarde stekker eraan gedaan en met een verlengsnoer aangesloten, de plaat doet het dan wel, maar dit is natuurlijk niet de bedoeling. Kun je van zo'n dubbele aansluiting ook een enkelvoudige maken? We hebben het even geprobeerd door de snoeren blauw en bruin in de bovenste polen te doen, maar dan gebeurd er niets. Op de wanddoos staat bij de bovenste gaten N en N en onderaan L en L. Moeten we bijvoorbeeld de snoeren onder elkaar erin doen? Dit durven we niet zomaar, misschien krijgen we kortsluiting. Kan je anders die wandcontactdoos erafhalen en er weer een gewone aansluiting op 1 stop van maken?
 

Appeltje

  • #2
Waarschijnlijk moet er een ander snoer aan. Kijk eens of er aansluitschema's op het apparaat staan en of je bij de kabel kan...
 

Rene de klusser

Specialist Bouw
  • #3
Hallo
Zou het type ook even kunnen vermelden.
er zijn namelijk types die op 1 maal 230 werken.
 

Henriette46

  • #4
Zelfs het type staat er niet duidelijk op, het bijgeleverde boekje geldt voor heel veel types. vcr touch control 60, 230/400V 3N - 50-60 Hz art 72200069 KK 608. 5.8 kW
Mijn zwager komt zo even kijken, dus tips zijn welkom.

Of ik bij de kabel kan heb ik nog niet gezien, hij ligt nog in het aanrechtgat, maar we hebben evt. nog wel de oude kabel van de andere kookplaat met wel 5 snoeren voor de perilex stekker. Misschien kan die omgeruild worden


plaatje is nog steeds erg klein, wie heeft er een loep...
 

Rene de klusser

Specialist Bouw
  • #5
Als laatste staat er 5,8 kw.
Dat zegt genoeg.
Dat snoer zat dat aan de kooplaat toen u hem kocht.
Want die 5,5 Kw is verdeeld over twee fasen en twee nullen en een aarde in de midden.
Als het snoer van 230 volt er aan zit is dit mischien voor een andere aplicatie.
Maar ik kan in de documentatie niets vinden.
 

@rie

Specialist Elektra
  • #6
Zoek hier eens naar op je kookplaat (staat op alle Whirlpool aparaten)

Alle apparaten hebben een 12-cijferig nummer. Dit nummer begint met 85 en vindt u ofwel op de achterzijde van uw garantieboekje dat bij uw apparaat wordt geleverd of op de zilverkleurige servicesticker op uw apparaat. Deze code helpt ons uw apparaat correct te identificeren zodat u de juiste documenten ontvangt.
afbeelding offline

Dan kunnen wij de documenten op de site van Whirlpool erbij zoeken
 

Lichtpunt

  • #7
5,8 kW komt overeen met ca 25A.
In NL is dit niet toegestaan op een eigen groep.
Wel dient u aan te schaffen een 5 aderig aansluitsnoer met perilexsteker.
Onderop de kookplaat zult u een aansluiting van 2x230 + 2N (only in NL)
vinden, volgens deze zult u moeten aansluiten.
Is het u te moeilijk dan dient u er een pro bij te halen,
op zich is dit geen wereldklus dus zullen de kosten meevallen.
Het 3 aderig aansluitsnoer is bestemd voor engeland.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #8
Als die plaat idd 5,8 kW is zul je er een 5 aderig snoer aan moeten zetten. Op het schema even kijken (is op de foto te klein) waar L1,L2,N1 en N2 op komen.
 

Henriette46

  • #9
Allemaal bedankt,

we gingen er al van uit dat 1 x 230 V te weinig was, met behulp van mijn zwager is het gelukt de kabel van de oude keramische kookplaat, die wel met 5 snoeren geleverd was, te bevestigen en na enig uitproberen doen alle platen het nu.
We hadden nog even de winkel gebeld erover, omdat we er wel iemand bij hadden gehaald toen we de plaat kochten, maar zij vonden dat wij erover hadden moeten beginnen, terwijl ik toch denk dat ze dat even hadden kunnen zeggen. Uiteindelijk dus geen extra kosten hoeven maken en gisteren weer kunnen koken.
Nogmaals dank voor alle tips!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu