Perilex aansluiting aanleggen

Erik86

  • #1
Mevrouw wil graag een oven met perilexstekker aansluiten. Echter hebben wij in ons nieuwe huis nog geen perilexaansluiting. Is dit zelf aan te leggen?

Dit staat achterop de oven.



Dit is de stekker:


We hebben 4 groepen, vooral op de laatste zitten volgens mij weinig apparaten. Denken jullie dat het mogelijk is om hier een perilex aansluiting te maken?

 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Afhankelijk van de hoofdaansluiting wordt dit een kookgroep (1fase) of krachtgroep (3fasen). Gezien het apparaat (heb je die al) moet het een krachtgroep worden, want je zit (ruim) boven de 7.2 kW. Ik hoop voor je dat je al een 3 fasen hoofdaansluiting hebt.

In ieder geval kan dat niet zomaar op de huidige meterkast aangsloten worden. Mooi moment om deze te vervangen.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #3
Kan het zijn dat het hier gaat om een oven waar eigenlijk nog een kookplaat bij hoort? Ik denk dat je hem in dat geval beter kunt ruilen voor een exemplaar met normale stekker.
 

Erik86

  • #4
Hoi Sxnder,

Dit is inderdaad een oven met een inductie kookplaat bovenop.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #5
Dan heb je idd een driefase netaansluiting nodig en zul je de nodige aanpassingen aan je groepenkast moeten laten uitvoeren (krachtgroep, aardlekschakelaars, hoofdschakelaar etc). Gezien de huidige kast komt dit neer op complete vervanging. Zelf kun je eens nagaan of er al een loze leiding naar de keuken ligt of anders zou je zelf een 5 aderige kabel, of 19mm buis met 5 draden kunnen aanleggen.
 

Erik86

  • #6
Deze oven/inductiekookplaat komt uit ons vorige huis. We zullen enkel de oven gaan gebruiken en niet de inductiekookplaat. Denken jullie dat er op die manier misschien iets mogelijk met een gewone stekker?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu