Pelgrim vaatwasser overleden?

Tweak

  • #1
Hallo iedereen, ik hoop dat jullie mij kunnen helpen..

Het gaat dus over een Pelgrim vaatwasser model: GVW592RVS/P06

Mijn nichtje heeft gevraagd of ik naar deze vaatwasser wilde kijken want hij pompte geen water weg. Deze vaatwasser zat bij hun "nieuwe" woning.

De machine pakte gewoon water etc maar inderdaad pompte niks weg, heb toen gekeken of er niks klem zat in de pomp maar dit was niet het geval, vervolgens ben ik gaan meten of de motor wel stroom kreeg en dit was wel zo... conclusie motor kapot! zat ook erg veel roest op.

Gister een nieuwe afvoerpomp geplaatst en machine werkte. Vervolgens bleek de machine te lekken... toen ik wilde gaan kijken waar dit vandaan kwam en leunde ik tegen een plastic pijp aan en hoorde ik ineens een sissend geluid en daar ging mijn groep.

Er was water op die motor gelopen die het water pompt naar de bovenste "draaiarm" hier lijkt ook het hitte element op te zitten. rare constructie.

Vervolgens ben ik gaan kijken naar die buis en die blijkt afgebroken te zijn waar je een soort plastic moer op draait dus logisch dat het lekt. Nu heb ik een rand van het kapotte schroefdraad afgesneden en kreeg de moer toch een beetje vast. Toen weer getest en de klem zat blijkbaar niet goed op die motor en de buis vloog eraf, weer mijn groep weg en veel water over de vloer.

En nu lijkt de machine overleden waar ik wel erg van baal, bij het aanzetten blijft de afvoer pomp maar draaien terwijl er geen water in de machine zit. Bij het openen van de vaatwasser stopt de pomp. Er ligt zeker geen water onder de machine en de vlotter is niet nat en de schakelaar is dus ook niet ingedrukt.. Ik weet echt niet wat er nu defect is. Veel onderdelen zijn wel nat geworden door die buis die eraf vloog maar volgens mij is alles nu wel droog.. na een tijdje geeft machine piepjes en knippert einde programma 2x en knippert het lampje bij 70C continu. Volgens de handleiding betekent dit dat het water niet weg kan.. maar dit is wel zo.

Iemand een idee wat het kan zijn? of wat ik nog kan proberen.. anders is het zonde van het geld van die afvoerpomp.
 

Tweak

  • #2
U heeft OF een druppelende kraan, OF een lekke warmwater leiding.
Als je de hoofdkraan dichtdraaid, dan kan er geen warmwater meet weg lekken, en zal de ketel op cv om schakelen.

Draai je de hoofdkraan weer open, krijg je druk op je warmwater leiding, en zal het weer gaan weglekken, en je ketel denkt dat er warmwater wordt getapt.

Ga dus op zoek naar een lekkage in wat voor vorm dan ook in je warmwater leiding/ kranen.
 

Tweak

  • #3
Ik kwam vandaag laat thuis en dacht zal toch eens kijken of het nu anders is.. kraan open en stroom erop en begon weer met afpompen en stopte, en gister ging hij dan weer afpompen.

Nu pakte hij ineens weer water! en alles lijkt ook weer te werken.. Ik vraag me echt af wat dit nou geweest is.. Ze willen dat ik die buis vervang en dan maar kijken of hij verder niet lekt..
 

Tweak

  • #4
Zo, dat is me een slechte bug zeg in dit forum.. Ik wilde een antwoord plaatsen maar kreeg een fout op de Query en nu probeerde ik het weer... en nu staat hier een bericht van iemand onder MIJN naam. Die hier niks mee te maken heeft.. dus dat verhaal over U heeft was ik niet.

Tevens lijkt het mij niet slim (voor de beheerders) dat gebruikers een debug mode krijgen, en dus kunnen zien welke Query er uitgevoerd word.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
We zijn vanavond overgegaan nar een nieuwe server, het probleem moet nu opgelost zijn.
 

Tweak

  • #6
Dan had ik en die andere persoon een slechte timing.. Tip voor de toekomst: zet tijdelijk het forum dicht zodat er niks meer in de database geplaatst kan worden ;)
 

Tweak

  • #7
Ik heb trouwens ook iets fout omschreven, als ik zo kijk naar de onderdelen lijkt die "pomp" op die plastic buis geen pomp te zijn, maar alleen het element!

Ik zag gister ook dat de stekker verbinding van de circulatiepomp half weggefikt is. Ik kan natuurlijk beide kanten losknippen en een nieuwe goede verbinding maken. Maar kan iemand mij aangeven wat ik dan het beste kan gebruiken als verbindingsstuk? solderen en krimpkous lijkt me niet zo netjes daar.
 

Tweak

  • #8
Niemand? Vandaag een nieuwe buis geplaatst en de machine draait nu al 2x op 70C en lekt nergens.

Ik moet nu dus alleen nog iets doen aan die stekker verbinding.. maar wat?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #9
Je zou gebruik kunnen maken van AMP doorverbinders.
Afhankelijk van de dikte van de draad in rood (tot 1,5 mm²) of blauw (2,5 mm²).



Een extra krimpkous eromheen kan natuurlijk nooit kwaad. :wink:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu