Pelgrim vaatwasser GVW693RVS/P01 blijft water weg pompen

SjaakB

 • #1
Pelgrim vaatwasser GVW693RVS/P01 blijft water weg pompen. Tijdens vaatwasprogramma geeft vaatwasser na een tijdje alarm "teveel water in de vaatwasser" terwijl al het water is weggepompt. Na enkele uren is dit alarm dan weer weg, maar ik kan op deze wijze geen volledig programma draaien. Ik heb dus ook nog niet een schoonmaak programma kunnen draaien. Is de nivo schakelaar stuk?? Waarom doet hij dan tijdens spoel programma het wel??
Reacties en ervaringen zijn welkom.

Gr Sjaak.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #2
  Water op de bodemplaat door lekkage.
   

  SjaakB

  • #3
  Het ziet er naar uit dat je gelijk hebt. Ga ermee aan de slag.

  Gr Sjaak
   

  SjaakB

  • #4
  Heb vorig jaar in juni de wisselklep van de sproeiarmen vervangen omdat deze stuk was, waarschijnlijk ook door lekkage. Deze wisselklep is nu weer lek en veroorzaakt het probleem van het water op de bodemplaat en het blijven pompen. Is dit een veel voorkomend probleem bij Pelgrim vaatwassers?? Is hier wat aan te doen of betekent dit weer een nieuwe wisselklep??

  Gr Sjaak
   

  S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #5
  Heb je ook de o ringen vervangen?
  Na een jaar weer defect is te snel.
   

  SjaakB

  • #6
  Als je de O ringen aan de buitenzijde van de wisselklep bedoelt om deze te monteren? Ja die zijn vervangen. Het lijkt of het water langs het afdichting ringetje van het asje van de wisselklep naar de aandrijving (tandwielkastje) van de keerklep komt. Dit heb ik gezien nadat ik de keerklep uit elkaar had gehaald. Is hier een nieuw ringetje voor te koop?? De wisselklep zelf is niet stuk, deze werkt nog naar behoren maar lijkt inwendig te lekken, langs het aandrijfasje dus.
  Gr Sjaak
   

  SjaakB

  • #7
  Kan dit lekken langs dit asje van de wisselmotor sproeiarm te maken hebben met een vervuild druk reservoir/ontluchting?? Hoe kan ik dit druk reservoir/ontluchting inwendig reinigen??

  Gr Sjaak
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu