Pelgrim vaatwasser GVW465RVS demonteren

Duimschroef

 • #1
Heb een Pelgrim GVW465RVS inbouw vaatwasser. Deze wil ik naar voren halen voor onderhoud. Zie beneden stelschroeven van plastic en daarboven per stelschroef een moer. Welke moet ik losdraaien (en in welke volgorde)? Moet ik verder nog meer los draaien?

Hoe doe ik dat? (Graag even de stappen vermelden, al dan niet voorzien van foto's.)

:super:
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Aan de bovenkant of aan de zijkanten boven zitten meestal schroeven waarmee de vaatwasser geborgd is aan het aanrechtblad of aan het keukenblok. Die schroeven moet je eerst verwijderen, dat gaat alleen met open deur.

  Dan laat je geleidelijk de vaatwasser een stukje zakken door de poten vooraan een stukje naar binnen te schroeven en de poot achteraan via de stelschroef. Om beurten wat laten vieren totdat ie los staat van het aanrechtblad.

  En dan zou je de vaatwasser eruit moeten kunnen schuiven. Let daarbij wel goed op de toe- en afvoerslang (nier laten knikken!) en de elektrische kabel. :wink:

  Trouwens: Voorzien van foto's: dat zou je zelf moeten doen. Je kunt toch niet verwachten dat er hier forumleden zijn dioe precies jouw vaatwasser hebben en deze dan ook niog voor je gaan demonteren. Maak ook foto's tijdens de demontage, om straks te weten hoe het allemaal zat.
   

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Ik vond inmiddels wel de installatiehandleiding van deze machine, gewoon via de site van Pelgrim / Service.

  Hier is de directe link.
   

  S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #4
  Een vaatwasser uitbouwen voor onderhoud doet meer kwaad dan goed.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu