Pelgrim vaatwasser blijft doorgaan met wassen

Bloempie

  • #1
Wij zijn pas geleden verhuisd en in ons nieuwe appartement was een inbouw-vaatwasser van Pelgrim (type GVW835KOR/P01) aanwezig. Deze deed het eerst niet, waarvoor een monteur is langsgeweest. Deze heeft de machine gereset (op de nul-stand gezet) en hem schoongemaakt, aangezien hij lange tijd niet gebruikt was.

Hierna heeft de machine het een paar keer goed gedaan, maar nu blijft hij halverwege een programma hangen. Dus de machine begint goed te werken, maar blijft uren afwassen. De eerste keer dat hij dit deed kwamen we er 's nachts achter en hebben hem open gedaan en uitgezet. Hierna moest hij weer handmatig op de nul-stand gezet worden en hebben we nog een keer een afwas geprobeerd om te kijken of het misschien eenmalig was. Maar dit is helaas niet het geval.

Mijn vermoeden is dat dit ook de reden was waarom de afwasmachine niet in de nul-stand stond toen wij het huis kochten, dus is het ook niet helemaal netjes geweest van de monteur. Helaas is de service niet goed te bereiken, wat ik nog wel aan het proberen ben.

Maar nu dus mijn vraag:
Weet iemand hoe het komt dat de vaatwasser halverwege het programma blijft hangen en dus uren aan het afwassen is? En, misschien nog belangrijker, kan dit makkelijk gerepareerd worden? Ik heb niet veel verstand van witgoed apparaten, maar wel een technische achtergrond.

Alvast bedankt,

Daniël
 

Raymonn

  • #2
Wij hebben ook eens zoiets meegemaakt, bij ons bleef de knop hangen.
Mogelijkheid is om hem uit elkaar te halen en kijken wat er mis is.
 

Henny

  • #3
Mogelijke oorzaak kan zijn dat de verwarming niet functioneert.

De machine blijft dan het water circuleren totdat de ingestelde temperatuur is behaald.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu