Knop Pelgrim vaatwasser blijft hangen

Rivka

  • #1
De pomp van mijn Pelgrim vaatwasser GVW 820 was kapot. Gister vervangen. Deze werkt nu wel, maar als ik de machine nu aanzet, start hij midden in een programma, zonder dat er water in de machine loopt.
(Of heel weinig water dat meteen weer wordt weggepompt)
Vervolgens blijft de programmaknop op dezelfde plek hangen.
Ik hoor hem tikken om naar een volgend onderdeel van het programma te springen (en soms gebeurt dat ook) maar meestal draait de knop niet.

Is de klok kapot of heb ik misschien de knop geforceerd?
Heeft iemand enig idee, voor ik een nieuwe klok aanschaf?
Alvast bedankt voor de reactie!
 

Henny

  • #2
Als de machine geen (of bijna geen) water inneemt, kan dit veroorzaakt worden door vervuiling in het systeem of door de aquabeveiliging, veroorzaakt door inwendige lekkage.
Probeer eens, middels een los slangetje, alle openingen in het filterhuis goed door te blazen.
(mogelijk ook openingen achter een schotje)
 

Rivka

  • #3
Bedankt Henny, ga ik zo even proberen!
 

Rivka

  • #4
Hoi, Heb net alles uit elkaar gehaald en nagekeken. Alles schoon en leeg. Radertjes klok gesmeerd. Als ik de machine aanzet, blijft hij nog steeds hangen. Ik heb het idee dat hij wel water geeft.

Het klinkt alsof de nieuwe pomp te goed werkt, hij blijft maar pompen. Dus water dat de machine inloopt, wordt er meteen weer uitgepompt.

Het lijkt er dus op dat de machine steeds opnieuw weer begint op het punt in het programma waar de vorige pomp stuk ging.
Heeft iemand nog een idee?
 

Rivka

  • #5
Beste technici,

Ik heb (nog steeds) een probleem met mijn Pelgrim GVW 820 vaatwasser. De pomp was stuk en deze heb ik vervangen. Nu blijft de machine echter steeds maar pompen, welk programma ik ook aanzet. Hij pompt hem zo te zien wel helemaal droog.

Ik geloof niet dat hij water geeft, maar dat weet ik niet zeker. (Moeilijk te controleren omdat hij maar blijft pompen.)

Ik dacht zelf dat de klok misschien stuk was. Volgens Pelgrim is dat niet het geval en geeft hij geen water omdat er nog steeds iets mis is met de waterafvoer.

Ik heb alles al twee keer uit elkaar gehaald en schoongemaakt, ook de sodatruc gedaan. Heeft allemaal niet geholpen.

Blijft de machine nou pompen omdat er iets mis is met de waterafvoer of omdat er iets mis is met bijv. de aquastop (waar vind ik die?)of de niveauregelaar?

Alle suggesties zijn zeer welkom....
Alvast bedankt.
 

Witgoedmonteur

  • #6
Ik zou de plint van de keuken verwijderen, daarachter zit een ijzeren plaat.
Deze verwijderen, in het midden zie je dan de vlotter kijk eens of deze omhoog staat.

Water in onderbak = lekkage, geen water even het slangetje wat erop zit verwijderen. Gaat vlotter dan omlaag = verstopping in watersysteem, zie SODA-beschrijving.
 

Rivka

  • #7
Het probleem is opgelost! Hij draait als een zonnetje.
Misschien heeft iemand anders er nog iets aan, dus dit is wat ik (als laatste) heb gedaan:

Heb de hele waterleidingplaat (plastic, aan linker zijkant machine) er af gehaald en een nacht in de soda onder laten staan, was erg vies.
De piepschuimen vlotter onder aan de machine eraf gehaald, nagekeken (druk op slangetje d.m.v. blazen, piepschuim schijf beweegt).
Vervolgens alles weer gemonteerd.

Ik denk dat de veroorzaker van het probleem het slangetje aan de vlotter was. Ik vermoed dat deze losgeschoten was van de plastic plaat.
Henny en Witgoedmonteur, bedankt!
 

Gerrit

  • #8
En jij bedankt voor de melding. Mooi dat het gelukt is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu