Pebblestrook badkamer

Tamy

  • #1
Hallo!

In onze nieuwbouwwoning hebben wij een pebblestrook in onze douche laten plaatsen. Helaas is deze niet naar wens qua kleur en wij willen hem dan ook laten vervangen. Echter ervaren wij nu al diverse problemen met deze pebblestrook en willen we graag weten of deze problemen te verwachten zijn bij iedere pebblestrook in een douche. Zoja, dan zullen we waarschijnlijk niet opnieuw kiezen voor een pebblestrook.

De problemen die we hebben zijn dat er vuil in de kitrand onderaan komt. Tevens zijn er verkleuringen van het voegwerk/scheuren in het voegwerk zichtbaar ook met name onderaan de strook. Zijn dit bekende problemen bij pebbles of is dit resultaat van slechte plaatsing en/of onderhoud? De strook zit er nu een jaar in en wij hebben een waterontharder, waardoor kalkafzetting geen rol zou moeten spelen.

Bijgevoegd enkele foto's.





 

Tegel

  • #2
Zo te zien zijn de stenen met een 2 componenten gevoegd, en de rest van de tegels mat een gewone voeg.
Maar er zitten scheuren in het voegwerk van de steentjes waar nu vocht achter de steentjes kunnen komen.
Waar zijn de steentjes op gelijmd, want het lijkt dat de achterwand de voegen kapot drukt door uitzetten.

Ook de kitvoeg is niet goed aangebracht die is hol en daar blijft water in staan en dan gaat het schimmelen.
Als de goede kit was gebruikt ging het niet schimmelen.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #3
Voegwerk vertoont ook vuilafzettingen, dus mogelijk is dat ook de oorzaak van de schimmel. Zeepresten en dergelijke gaan ook schimmelen als er onvoldoende wordt schoongemaakt. Daar helpt geen enkele soort kit tegen.

Blijft natuurlijk een feit dat zo'n pebblestrook gevoeliger is voor vuilafzettingen en ook lastiger schoon te houden is dan een gladde tegel.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu