Paumelle scharnieren van kant wisselen

Tom_m

 • #1
Hallo medeklussers,

Ik zit met de volgende vraag over het inhangen van een opdekbinnendeur.

Via een veilingsite hebben we uit een faillisementsverkoop voor een leuk bedrag een nieuwe binnendeur met glas weten te bemachtigen.

In de beschrijving werd gemeld dat dit een linksdraaiende deur zou zijn. Vandaag de deur gehaald, blijkt deze op z'n kop opgesteld te staan en zo door het veilingbedrijf ten onrechte als links-draaiend benoemd is.

Besloten de deur gewoon mee te nemen om te kijken wat de mogelijkheden zijn om de deur toch in het huidige kozijn te krijgen. Mocht het niet lukken, hebben we nog een andere plek waar de deur als rechts-draaiend gebruikt kan worden.

Ik vraag me nu dus af of het mogelijk is nieuwe inboor paumelle aan de andere kant van het kozijn te monteren, zodat de deur gewoon geplaatst kan worden.
Het gaat om een hardhouten meranti kozijn, waarvan de linker en rechter steil identiek qua dikte lijken. Ik weet echter niet of er intern nog verschillen zijn?

Het klusje lijkt me namelijk te makkelijk om waar te zijn op deze manier :)

Tweede vraag, het is een vrij zware deur vanwege het glas. Zijn 2 scharnieren in dit geval wel genoeg? De deur zelf bevat ook 2 boorgaten, maar het lijkt me nogal een gewicht zo.

Link naar de deur: https://www.svedex.nl/binnendeur-met-glas-ae34 Deze deur voor 25 euro op de kop kunnen tikken, vandaar dit ik 'm dus gewoon heb meegenomen!

Alvast bedankt voor de reacties!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • EricSa

  • #2
  De paumelles verplaatsen is geen probleem, echter zit je wel met een voorgeboord slotgat wat je moet opvullen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu