Patroontjes op de muur, traphekje

wouterPl

  • #1
Ik heb een woning uit 1953 gekocht. De patroontjes zichtbaar op de foto lopen door de hele gang, trap naar boven en zelfs ook boven op de gang. Een uniek aanzicht wat dus bij de woning hoort. Nu heb ik een kleine en wil ik dus een traphekje plaatsen maar het lijkt me extreem zonde om hierin te gaan boren omdat je dit nooit meer goed krijgt. Als ik er op klop voelt het wel aan als iets van beton maar zeker weten doe ik het niet. Hoe kan ik dit het slimste aanpakken zonder hierin te boren.

misschien is een houten lat er voor zetten een idee maar deze kan ik dan alleen aan de bovenkant vast zetten aan het stukje hout bij de reling. Iemand andere ideeen?

muur2.jpg muur1.jpg
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #2
Ik kan net de onderkant niet zien, maar kun je daar niets in de plint bevestigen? en anders op de 1e trede, daar heb je dat bord van de leuning zitten en de zijkant van de trap. het wordt misschien niet de meest fraaie oplossing, maar het is slechts tijdelijk en hoeft alleen veilig te zijn.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Er is beton emaille op de muren aangebracht.
 

Fmrama

  • #4
Een frame rond de hoek van de muur. Vastzetten aan het deurkozijn en de trapleuning en trede. Aan het frame evt plank/board. Daar het traphekje op vastzetten.
 

Lange Herman

  • #5
Er bestaan ook klemhekjes.
Misschien gaan die passen.
 

wouterPl

  • #6
thanks ik ga hier mee aan de slag
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu