Pastalijm

Lplat

 • #1
Help ! , pastalijm gebruikt voor het lijmen van keramische wandtegels 60 x 30 op kunststof platen. Waar moet ik aan denken nu qua droogtijd? ben nu drie,vier dagen verder en het is nog niet dat je zegt ik haal de kruisjes er uit..

Groet Leo
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Wat voor kunststof platen?
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #3
  Als het niet-gebonden water niet uit de lijm kan, zal het heel lang gaan duren...
   

  Lplat

  • #5
  Walker schreef:
  Als het niet-gebonden water niet uit de lijm kan, zal het heel lang gaan duren...
  wat is heel lang?
   

  Ambidexterity

  • #6
  Dat is moeilijk te zeggen, vocht moet nu alleen weg door de voegen. Ik zou zeker wachten met afvoegen. Maar dat niet alleen, blijven de tegels wel kleven na een langere tijd?

  Maar ja, Wedi platen, ik heb er nog nooit wat mee gedaan, maar volgens mij moet je hier normaal tegen kunnen tegelen. Misschien kan iemand met meer specialistische kennis er wat over zeggen.

  Is de lijm wel goed, niet over datum?
   

  StucDennis

  Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #7
  Ik vrees een aantal weken. voorstrijk wat normaal binnen 2 uren droog moet zijn blijft op wedi achtige plaat wel 6 uren nat staan als deze moet stukadoren. terwijl het aan de lucht kan drogen. De plaat zelf neemt nihil vocht op. Nu zit de lijm opgesloten en zal via de nog open voegen moeten uitharden. En moet wel goed hard zijn anders krijg je de clips en niet tussen uit😕. Poederlijm was beter geweest in dit geval, maar daar was je zelf ook wel achter😉
   

  Tegel

  • #8
  Als de tegels zuigend zijn, dus wandtegels, dan kun je de kruisjes er na een dag uithalen.
  De tegels zullen dan niet meer verzakken.
  De lijm tussen de voegen is dan al voldoende uitgehard.
   

  Lplat

  • #9
  Met vallen en opstaan dus zal ik maar zeggen. Duidelijk verhaal waarvoor dank, ik ga denk ik maar wat verwarmen en luchtontvochtigen het is even niet anders, ik ga het er allemaal niet meer afhalen. Een wand moet nog gedaan worden maar dat is groene gipsplaat gelukkig. Wachten met voegen nog maar en eerst de vloer tegelen met poederlijm :) Plafond voorbereiden, verfwerk etc. ben zomaar nog twee weekjes zoet en dan voegen of moet ik langer wachten? en hoe weet je zoiets? test ?

  Alvast dank weer, doe het zelver Leo :)
   
  Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
  3
  3

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu