Parketvloer schuren en opnieuw lakken

Ida

  • #1
Onze parketvloer ziet er niet mooi mee uit, ligt er bijna 10 jaar in.
We hebben er een expert bij gehad die het voor (prijs verwijderd, mod), zodat we het graag in de herfstvakantie zelf willen proberen.
De kamer leeghalen is geen probleem, we hebben een aanbouw achter met plavuizen en wat spulletjes naar boven.

Bij wie huren we een schuurapparaat en hoelang is dit ongeveer nodig, oppervlakte geschat 48 m².
Op sommigen plekken is de vloer zo goed als kaal, en lelijk zwart, is dit echt zelf goed te krijgen of is het verstandig toch een expert het te laten doen?
Wie weet wat we ongeveer zelf kwijt zijn aan lak, moet dit twee keer, wat is eigenlijk standaard.

Ik hoop op reacties zodat wij zelf aan de slag kunnen.
Alvast bedankt,
Henk en Ida
 

Toon

  • #2
Schuurapparaten zijn te huur bij de bekende verhuurbedrijven. Hoe lang je dit nodig hebt? Ligt aan je ervaring en hoe hard je doorwerkt, kortom, weinig over te zeggen.
Hierbij wel de opmerking dat het niet zo makkelijk is als het lijkt.

Ook over de prijs van de lak is niets te zeggen, is afhankelijk van de kwaliteit, laat u voorlichten bij de vakhandel.

Je zou eventueel ook nog andere bedrijven kunnen bellen en om een offerte vragen, misschien is dat wel voordeliger.

Succes.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Wanneer u geen ervaring hebt met die schuurmachines raad ik u aan het te laten doen, voor u het in de gaten hebt hebt u gaten in de vloer en is de vloer onherstelbaar beschadigd.
Een bedrijf heeft een verzekering als het misgaat en is ook veel sneller klaar met schuren dan u het zelf kunt, die tijd hebt u dan over voor de tweede laklaag.
 

Ida

  • #4
Mijn man is zelf wel handig en kan wel met machines omgaan dus dat lijkt ons het probleem niet, alleen of die zwarte plekken er uit zullen gaan is onze grootste vraag.

Is het zo dat een bedrijf een beter apparaat heeft dat degene die je kunt huren, of bedoelt U meer dat ze er in gespecialiseerd zijn.
Op zich hebben wij er een hele week de tijd voor, en dat moet toch in principe lukken lijkt ons.
 

Ida

  • #5
Toon schreef:
Ook over de prijs van de lak is niets te zeggen, is afhankelijk van de kwaliteit, laat u voorlichten bij de vakhandel.
Wij moeten ons inderdaad nog over de soorten lak laten informeren om zo ook even af te wegen wat het prijsverschil zal zijn door of zelf te doen of te laten doen.

Bedankt voor uw reactie
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Ik kan ook heel goed met machines omgaan maar ik waag me niet aan het schuren van onze vloer, ik heb te vaak gezien dat het niet goed ging.

De huurapparaten zijn over het algemeen professionele apparaten dus daar hoeft het niet aan te liggen.

Voor 18 jaar geleden hebben we een nieuwe vloer gelegd, het heeft toen zo'n 25 gulden per vierkante meter aan lak gekost maar de vloer ziet er nog perfect uit, kwaliteit is erg belangrijk.
 

EdP

  • #7
Die zwarte vlekken zouden wel eens de reactie kunnen zijn van ammonia (huisdier urine?) op eikenhout. Of dit er nog uit gaat lijkt me een vraag die bijv. H@ns of Kees61 kan beantwoorden.
 

Ida

  • #8
De vloer lag in onze woning toen wij deze kochten, woning was toen 1 1/2 jaar oud, hoe destijds de vloer gelakt is weten wij dus niet. Het gaat inderdaad om een eiken parketvloer.

De zwarte vlek vlakbij de keuken was toen al enigszins zichtbaar, het zijn slijtplekken of doordat er gemorst is en daarna met vochtige doek is afgenomen.
Volgens degene die de offerte had gemaakt moet het wel lukken die zwarte plekken weer helemaal in orde te krijgen.

Misschien toch een idee nog eens een offerte aan te vragen, wij hebben zelf ook geen idee of de eerder genoemde prijs redelijk is.
Het zou natuurlijk jammer zijn zelf de klus aan te pakken met als eindresultaat dat het niet mooi is geworden, dan krijgen we er waarschijnlijk spijt van.

Na het lezen van de berichten lijkt het ons inderdaad niet zo gek eens rond te bellen voor andere specialisten
 

Kees61

  • #9
Het kan heel goed hoor, dat die zwarte vlek van de ammonia komt. Dat zit soms ook in schoonmaakmiddelen en de keukenvloer zal wel vaak worden schoongemaakt. :)
En het is natuurlijk ook vuil.

Het zal er waarschijnlijk wel weer uit te schuren zijn.
Het is wel raadzaam om ook nog ergens anders een prijs op te vragen. Het is niet gezegd dat de duurdere te duur is. Alle waar is ook naar zijn geld, dus laat je niet te snel verleiden.

Wat ik een keer bij een klant gezien heb, waren machineslagen in de vloer, van het schuren. Daar is later een andere parketman geweest die de vloer opnieuw heeft geschuurd en afgewerkt.
Je kunt dat in het strijklicht goed zien.
Als je zelf een ongelukje hebt met het schuren, bijvoorbeeld als je de machine laat stilstaan, dan heb je zo een gat (kuil) in de vloer en dat blijf je zien.

Van een prof mag je verwachten dat hij het werk goed doet en je weet van tevoren wat het kost, dus als er iets mis gaat, dan mag het jou verder niets extra kosten. Die geruststelling heb je niet als je zelf aan de gang gaat.
 

Toon

  • #10
De beste reclame is mond-tot-mond reclame, dus informeer eens rond. (kennissen, buren etc.)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu